Maantieteellisiä sointuja

Konserttijuliste

Siilinjärven kirkko

Kamarimusiikkikonsertti

Keväisessä konsertissa matkataan musiikillisen suuruuden äärelle, kun pitkän linjan ammattimuusikoista koostuva kvintetti esittää Franz Schubertin Jousikvinteton C-duuri. Tätä monumentaalista teosta pidetään yhtenä kamarimusiikin kaikkien aikojen parhaista sävellyksistä. Teos jäikin Schubertin viimeiseksi kamarimusiikkiteokseksi valmistuen juuri ja juuri ennen säveltäjäneron kuolemaa vain 31-vuotiaana. Konsertin aloittaa upea, Hans Bethgen runoihin pohjautuva saksalaissäveltäjä Hugo Herrmannin Kiinalainen sarja sellisti Heidi Miettusen ja sopraano Anna Immosen tulkitsemana.

Anna Immonen, sopraano
Lev Berkovskiy, viulu
Lotta Harju, viulu
Oili Tuhkanen, alttoviulu
Heidi Miettunen, sello
Tuomas Untamala, sello

Hugo Herrmann: Kiinalainen sarja op. 38
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri, "Sellokvintetto", D. 956, Op. posth. 163

Konsertin kesto on noin tunti.

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu Siilinjärvelle tulleiden Ukrainalaisten auttamiseen seurakunnan diakoniarahaston kautta.

Järjestää Kuopion kamarimusiikkiseura, Siilinjärven seurakunta ja Kuopion Kaupunginorkesteri.

• Musiikki Musiikki