Vuorelan kirkon kirkkosali

4. sunnuntai pääsiäisestä. Taivaan kansalaisena maailmassa.

Messussa saarnaa teologian maisteri Konsta Haapamäki. Liturgian toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Teemu Voutilainen. Kanttorina Airi Heiskanen.

Kolehti: Nuorten toimeentulon vahvistamiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

TAIVAAN KANSALAISENA MAAILMASSA

Jeesus sanoi: "Teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne." (Joh. 16:7)

Kaikella on aikansa. Jeesus oli julkisen toimintansa saatossa viettänyt varsin intensiivistä aikaa yhdessä opetuslastensa kanssa. Se oli ollut yhteyden aikaa. Se oli aikaa, joka antoi perustan ja maaperän, pohjan kaikelle sille, minkä päälle opetuslapset myöhemmin kaiken rakentaisivat, ja se aika antoi heille kaiken, mitä he rakentamiseen tarvitsivat. Siihen kokemuspohjaan he joutuisivat palaamaan ja sieltä vahvistusta ja uutta uskoa hakemaan. Nyt oli tämä yhteyden aika ohi. Jotain muuta oli odotettavissa. Oli aika erota. Oli jäähyväisten aika.

Aika oli olla opetuslapsi ja aika oli tulla omaksi itseksi. Aika oli täyttää oma tehtävänsä ja aika oli seisoa omilla jaloillaan. Mutta ei opetuslapsia jätetä tuuliajolle. Puolustaja, Pyhä Henki tulee heidän avukseen.