Siilinjärven kirkko

9. sunnuntai helluntaista. Totuus ja harha.

Messun toimittaa Pauli Soranta, avustavana pappina Jenni Tabell. Kanttorina Laura Hintsala. Päivän lukukappaleet lukee Aino Mustonen.

Messu radioidaan Radio Sandelsin kautta ja se on kuunneltavissa myös seurakunnan internetradiossa.

Messussa lauletaan virret: 533:1-4, 704, 715, 325:4, 264:1-3,6 , 4091-, 375, 227 ja 336: 1,5

Kolehti: Kuopion vankilan vankien parissa tehtävään hengelliseen työhön Matilda Soinisen rahaston kautta

Totuus ja harha

Kun pyhän aiheena on Totuus ja harha, varoitetaan päivän raamatunteksteissä vääristä profeetoista. Ihminen joutuu elämäsään tekemään jatkuvasti erilaisia valintoja, niin arjessa kuin hengellisestikin. Joskus on vaikea tietää, missä kulkee oikea tie ja missä on vaara joutua harhaan. Usein ihmiset valitsevatkin keskenään eri tavoin.

Kristitty joutuu elämässään kamppailemaan erottaakseen totuuden valheesta ja oikean väärästä. Jumalan tunteminen ja hänen tahtonsa kyseleminen ovat ohjaamassa meitä totuuden tuntemiseen. Jumalassa ja hänen sanassaan kristityllä on vahva turva ja perusta, näyttipä maailma ympärillä miltä tahansa.