Vuorelan kirkon kirkkosali

14. sunnuntai helluntaista, "Lähimmäinen"

Saarna ja liturgia: Olli Kortelainen, avustava pappi: Kaisa Salo, kanttori: Vesa Kajava.
Messun jälkeen kirkkokahveina emäntä Hilkka Lehdon lähtökahvit.

Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta

LÄHIMMÄINEN

Miten pitäisi elää, että eläisi Jumalan tahdon mukaisesti? Sitä lainoppinut tiedustelee Jeesukselta pyhän evankeliumissa. Lainnoppinut tietää hurskaan elämän oikean lainmukaisen määritelmän, rakkauden kaksoiskäskyn. Tästä tietämyksestä Jeesus häntä kiittää. Jeesus kuitenkin sanoo, ettei olennaisinta ole oikea määritelmä, vaan sen mukainen elämä ja toiminta. "Tee näin, niin saat elää." Jeesuksen julistuksessa ja toiminnassa on kyse kaksisuuntaisen rakkaussuhteen yhtäaikaisuudesta. Rakasta Jumalaa ja rakasta lähimmäistäsi.