Perhemessu

su 27.11. klo 10.00

Siilinjärven kirkko

1. adventtisunnuntai, "Kuninkaasi tulee nöyränä"

Perhemessun toimittaa Leena Laurinkari, avustavana pappina Jenni Tabell ja kanttorina Vesa Kajava. Mukana lastenohjaajat Pirjo Ahonen ja Virpi Rissanen sekä Nuorten kuoro.

Pystykahvit kirkossa.

Kolehti: Pakolaisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Reformaation kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan nettiradio Linkki avautuu uudessa välilehdessä