Sanajumalanpalvelus

su 1.1. klo 10.00

Siilinjärven kirkko

Uudenvuodenpäivä, "Jeesuksen nimessä"

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Pauli Soranta, avustavana pappina Ville Hassinen, tekstinlukijana Ritva Venäläinen ja kanttorina Vesa Kajava.

Kolehti: Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallitus.


Uudenvuodenpäivä

Uudenvuodenpäivä on siitä erikoinen päivä, että silloin ei ole kenenkään nimipäivä. Päivä onkin omistettu maailman Vapahtajalle, Jeesukselle. Filippiläiskirjeessä puhutaan Jeesuksen nimestä ja hänen sovitustyönsä merkityksestä seuraavasti:

"Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa, hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti. Sen tähden Jumala on korottanut hänet yli kaiken ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman. Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra." ((Fil. 2)

Jeesukseen nimeen on turvallista luottaa alkavanakin vuotena. Siilinjärven kirkossa kuulemme Jeesus-nimen merkityksestä ja rukoilemme: "Nyt, aloittaessamme uutta vuotta, pyydämme sinun johdatustasi perheillemme ja koko elämällemme."


Sanajumalanpalvelus on kuunneltavissa seurakunnan nettiradiossa.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Seurakunnan nettiradio Linkki avautuu uudessa välilehdessä