Vuorelan kirkon kirkkosali

3. adventtisunnuntai, "Tehkää tie Kuninkaalle"

Messun toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Pauli Soranta ja kanttorina on Airi Heiskanen.

Kolehti: Kristillisen kasvatuksen vahvistamiseksi kodeissa ja seurakunnissa kartoittamalla ja kehittämällä uudenlaisten messuyhteisöjen piirissä löydettyjä toimintamalleja laajempaan käyttöön. Hengen uudistus kirkossamme ry.

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Johannes Kastaja tuli näyttämään suuntaa. Hän toteaa, että "teidän keskellänne on jo toinen, vaikka te ette häntä tunne". Sitten hän toteaa: Katsokaa Jeesukseen. Hän on "Jumalan karitsa, joka ottaa pois maailman synnin" (Jh. 1:29).

Kun Jeesus sitten aikuisena aloitti julkisen toimintansa, Johannekselta kysyttiin, millä valtuuksilla hän tekee sitä. Taivaan luvalla, Johannes vastasi. "Kukaan ei voi ottaa mitään, ellei sitä anneta hänelle taivaasta" (Jh. 3:37). Jeesus ei lähtenyt liikkeelle omasta aloitteestaan. Samalla tavalla kukaan meistä ei kulje Jeesusta kohti oman päätöksensä nojalla. Hän itse sanoi, "ettei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä sitä hänelle suo" (Jh. 6:65). Usko on siis lahjaa, niin kuin rippikoulussakin opetetaan.

Ensin usko löytää tiensä ihmiseen, ja sitten hänelle herää myös tiedollinen kiinnostus asiaan. Ts. Jumala on rakastanut meitä ensin. Rakkautensa merkiksi hän on antanut meille Jeesuksen. Johannes neuvoo keskittymään itse asiaan sen kääreen sijaan. Kun uskon ihme syntyy, sitä haluaa ymmärtää, edes vähän. Näin valmistetaan tietä kuninkaalle.
  • Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille