Siilinjärven kirkko

Palmusunnuntai, "Kunnian kuninkaan alennustie"

Messun toimittaa Leena Laurinkari ja siinä saarnaa teol. yo. Veli-Matti Halonen. Kanttorina Marjaana Kaisto ja Vuorelan lapsikuoro toimittaa laulaen messua.

Palmusunnuntai on paastonaikaa. Paaston violettiin väriin sekoittuu pajunoksien värimaailma. Paastoon kuuluu hiljaisuus ja hitaus, palmusunnuntaihin taas äänet ja meno. Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Tien varrella ihmiset tervehtivät Jeesusta huutaen hoosianna. Äänekkään ja iloisen päivän jälkeen alkaa Jeesuksen tuskallisen vaikea viikko, suuret asiat hiljentävät meidätkin, alkaa hiljainen viikko.

Paasto on kuin sydämen suursiivousta. Messussa kuulet ja näet, että Jeesus teki siivouksen myös temppelissä. Jeesus oli vihainen siitä, mitä temppelissä tehtiin. Jeesus puhdisti temppelin kaupustelusta, jotta siellä voisi rauhassa rukoilla.

Tervetuloa kaikenikäiset messuun iloitsemaan Jeesuksen saapumisesta ja valmistautumaan hiljaiseen viikkoon. Olemme koolla suurena Jumalan perheenä vauvasta vaariin, lapsikuoro ja rippikouluryhmät huolehtivat siitä, että meitä on monta ja moneksi.

Kolehti: Seurakuntatyöhön ja teologiseen koulutukseen Suomen Lähetysseuran kautta teemalla Evankeliumin sanoma kuuluu kaikille.

Kirkkokahvit Lähetyskellarilla. Nettiradio.
  • Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille