Siilin kirkko -historiateoksen julkistamistilaisuus

Siilin kirkko -teos, jonka kannessa on Jumalan karitsa -lasiteos kirkosta

Siilinjärven seurakuntatalon Helmi-sali

Kaija Vuorion kirjoittaman historiateoksen esittely.

Historiateoksen kirjoittaja FT Kaija Vuorio ja kirkkohistorian emeritusprofessori Hannu Mustakallio esittelevät seurakunnan juhlavuoden historiateoksen Siilin kirkko - Siilinjärven seurakunta 1924-2024.

Siilinjärven seurakunta itsenäistyi Kuopion maaseurakunnasta vapulta 1924. Silloin oli valmistunut oma kaunis kuvakirkko, pappila oli rakenteilla ja vanhastaan oli oma hautausmaa. Vuosisatojen ajan Siilinjärven tienoilla asuneiden kirkko ja hautausmaakin oli ollut Kuopiossa, aavan Kallaveden toisella puolen. Itsenäisen Siilinjärven seurakunnan 100-vuotishistoria linkittyy vahvasti paikallishistoriaan ja tekee eläväksi seurakuntaelämän moninaiset vaiheet.

Kirjoittajan signeeraamaa teosta on myynnissä ennen tilaisuutta ja tilaisuuden aikana hintaan 20 €. Maksu käteisellä tai Mobilepaylla.

Haarahongantie 4
71800 Siilinjärvi

Kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Hallinto ja viestintä.