Yhteisvastuukeräys 2021

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin ikäihmisten taloudellisen ahdingon.

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Tänä vuonna YhteisvastuukeräysLinkki avautuu uudessa välilehdessä alkoi 7.2.2021. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja keräyksen esimiehenä Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Yhteisvastuu Siilinjärvellä

Keräysinfo YouTubessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kirkkoherra Olli Kortelainen, johtava diakoniatyöntekijä Liisa Tiilikainen ja diakoniatyöntekijä Erja Valkonen kertovat videolla tämän vuoden keräyksestä ja keräyskohteista.

Koska sekä kerääjien että lahjoittajien turvallisuus on meille aina ykkösasia, ei lähikeräystä tänä vuonna koronatilanteen vuoksi tehdä. Keräykseen voi turvallisesti osallistua lahjoittamalla verkkopankissa osoitteessa yhteisvastuu.fi/siilinjarvi tai MobilePay-lahjoituksella seurakuntamme omaan numeroon 11704.

Kysy lisää Siilinjärven keräyksestä: keräyspäällikkö Liisa Tiilikainen, liisa.tiilikainen@evl.fi, 044 7284 645.

Neljä aikuista ihmistä yhteisvastuukeräyslippaat käsissään.
Kuva: Jukka Granström

Tukea paikallisesti, Suomessa ja katastrofialueilla

Yhteisvastuu 2021 tekee ennaltaehkäisevää pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

40 prosenttia keräystuotosta käytetään tukitoimiin Suomessa, ja kunkin seurakunnan keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella. 60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon UlkomaanavunLinkki avautuu uudessa välilehdessä katastrofirahaston kautta. Maailman katastrofialueilla keräyksellä tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista auttamalla katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä. Lue keräyskohteista lisää Yhteisvastuun sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tunnisteet sosiaalisessa mediassa #enitenyllättiköyhyys #yhteisvastuu2021 #yhteisvastuukeräys

Punainen lahjoitusbanneri.
Anna Mobilepay-lahjoitus seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen numerolla 11704.