Uutislistaukseen

Kuulutus hoitamattomien hautojen kunnostamiseen

Siilinjärven hautausmaiden hoitamattomien hautojen kartoituksen tuloksena kuulutetaan laiminlyödyt hautapaikat. Kuulutuksen jälkeen hautapaikan haltijalla on vuosi aikaa aloittaa haudan hoitaminen.

logo_www_png (5).png

Kirkkolain mukaan haudat on pidettävä hautausmaan arvoa vastaavasti hoidettuina. Vuosi sitten käynnistettiin Viinamäen ja Rauhanpuiston hautausmailla hoitamattomien hautojen kartoitus. Kartoituksen yhteydessä hoitamattomat haudat kuvattiin ja niille asetettiin kunnostuskehotustiedote. Kartoituksen tavoitteena on saada aikaan turvalliset ja siistit hautausmaat.

Kunnostuskehotus annetiin haudoille, joilla hoitovelvollisuus on laiminlyöty. Kehotus tiedotettiin haudalle laitettavalla merkillä, jossa omaista pyydettiin olemaan yhteydessä seurakuntaan.  

Merkityistä haudoista kuulutetaan ne, joista ei olla pyydetysti oltu yhteydessä seurakuntaan tai joiden hauta-alueen hoitaminen on puutarhurin tekemän tarkastuksen mukaan edelleen laiminlyöty.   

Julkaistavalla kuulutuksella seurakunta velvoittaa hautapaikkojen haltijat kunnostamaan haudat vuoden määräajassa siitä, kun kuulutus on julkaistu. Ilmoitus päätöksestä asetetaan tiedoksi myös haudalle. Kuulutukset julkaistaan Uutis-Jousessa, Savon Sanomissa, hautausmaan ilmoitustaululla ja seurakunnan verkkosivuilla. 

Mikäli hautapaikkaa ei vuoden aikana hoideta, kirkkoneuvosto päättää hautaoikeuden menettämisestä ja hauta-alueen siirtymisestä seurakunnan hallintaan. 

Edellinen hoitamattomien hautojen kuulutus- ja lunastusmenettely on tehty Siilinjärvellä vuonna 2000.
  

Lisätietoja: talousjohtaja Anu Kopponen, 044 7284 621, anu.kopponen@evl.fi 

Kirkkoneuvoston pöytäkirja 26.10.2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Kuulutus – hoitamattomien hautojen hautatunnuksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hautojen hoidon tiedustelut ja tilaukset -yhteydenottolomake

3.11.2022 15.20