Uutislistaukseen

Kevättä hautausmailla

Kevät on hautausmaan työntekijöille kiireistä aikaa. Hautausmaat, sankarihaudat ja hoitosopimushaudat siivotaan talven jäljiltä ja valmistellaan kasvukautta ja kesän kukkaloistoa varten. Yhteiset haravointitalkoot on 16.5.

hautausmaan työntekijä leikkaa ruohoa hautakivien välissä kesäisellä hautausmaalla

Kevät on hautausmaan työntekijöille kiireistä aikaa. Hautausmaat, sankarihaudat ja hoitosopimushaudat siivotaan talven jäljiltä ja valmistellaan kasvukautta ja kesän kukkaloistoa varten. Yhteiset haravointitalkoot on 16.5.

Lumien ja roudan sulettua hautausmaalla aloitetaan kevätkunnostus ja siivoustyöt. Hautausmaan kausityöntekijät aloittavat työnsä poistamalla haudoilta kynttilät, havut ja kanervat. Siivousjäte lajitellaan kierrätykseen, joten hautausmaalla voi olla havu-, oksa-, lehtikasoja. Hautojen siivoamisen jälkeen haravoidaan viheralueet, hautausmaat, sankarihautausmaat ja kirkonmäki.

Alueiden haravoimisessa ovat perinteisesti olleet avuksi haravointitalkoolaiset vapaaehtoiset. Tänä keväänä talkoot pidetään Viinamäen hautausmaalla torstaina 16.5. Talkoot aloitetaan klo 9 kokoontumalla yhteiseen hartaushetkeen enkelipatsaan äärelle. Rehkijöille tarjotaan paikanpäällä keittolounas.

Siisti on myös työturvallinen

Lyhdyt ja irtonaiset tavarat hautakivien takaa kannattaa viedä kotiin säilytettäväksi. Esteettisyyden lisäksi näin suojellaan hautatyöntekijöiden työturvallisuutta. Hautakivien takana olevat irtonaiset tai särkyneet esineet voivat sinkoutua ympäristöön esimerkiksi nurmikon leikkauksen yhteydessä. Samasta syystä vinossa oleva hautakivi suositellaan oikaistavaksi ennen kesän kukkien istutusta.

Haudanhoitopalvelulla hoituu hautakukat

Seurakunta hoitaa kaikkien hautojen peruskunnostuksen sekä nurmen perustamisen ja leikkuun. Muu yksityisen haudan hoito kuuluu hautaoikeuden haltijalle. Hän voi kuitenkin ostaa seurakunnalta haudanhoitopalvelun määräajaksi. Haudanhoitosopimuksessa sovitaan hoitoajasta, -maksusta ja hoidon laajuudesta.

Haudanhoitosopimuksia tälle kesälle voi tehdä vielä toukokuun loppuun saakka. Ota yhteyttä puutarhuri Maija-Liisa Räihään tai lue lisää verkkosivuiltamme ja täytä yhteydenottolomake.

Ota yhteyttä

Maija-Liisa Räihä
Maija-Liisa Räihä
puutarhuri
Toivonkuja 1
71800 Siilinjärvi

30.4.2024 15.47