Uutiset ja tiedotteet

 

Uutislistaukseen

Nainen pukee kasvomaskin. Suosittelemme maskin käyttöä toiminnassamme.

Koronarajoitukset vaikuttavat seurakunnan toimintaan ainakin 22.2. asti

20.1.2021 15.06

Viranomaisten uusimmat koronamääräykset vaikuttavat Siilinjärven seurakunnan toimintaan 23.1.–22.2. Jumalanpalveluksiin voi osallistua vain verkossa. Avoimissa ryhmäkokoontumisissa ja kirkollisissa toimituksissa noudatetaan 20 henkilön osallistumisrajoitusta.

 

Jumalanpalvelukset järjestetään vain verkkokirkkoina, ja niihin voi osallistua sunnuntaisin seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lähetysten tallenteet on katsottavissa 14 vuorokauden ajan. 

Siilinjärven kirkko pidetään avoinna hiljentymiseen sunnuntaisin klo 11–13. Paikalla on myös seurakunnan työntekijöitä sielunhoidollista keskustelua varten. Vuorelan kirkko on avoinna arki-iltana myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina.

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, avioliittoon vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan. Niihin voi osallistua korkeintaan 20 henkilöä. Seurakunnan tiloja voi varata esimerkiksi muistotilaisuuksiin. Kasteita ei toimiteta kodeissa, mutta kastetilaisuuden voi järjestää kirkossa tai seurakuntatalolla eikä seurakunta peri niistä tilavuokraa. Seurakunnan papit ja kanttorit eivät osallistu muistotilaisuuksiin. 

Avoimia ryhmäkokoontumisia järjestetään enintään 20 henkilön ryhmille. Rippikouluryhmät kokoontuvat sovitusti ja rippileirit pidetään, jos perusopetus säilyy lähiopetuksena. Päivä- ja perhekerhot jatkavat toimintaansa viikosta 4 alkaen, perhekahvilat ovat toistaiseksi suljettuina. Iltapäiväkerhot noudattavat perusopetuksen linjauksia.

Korostamme kaikessa toiminnassamme turvavälien noudattamista, suosittelemme maskin käyttöä yleisen maskisuosituksen mukaisesti yli 12-vuotiaille ja ohjaamme huolehtimaan käsihygieniasta. Tulethan seurakunnan toimintaan vain, jos tunnet itsesi oireettomaksi.

Tuemme seurakuntalaisia ja meihin voi olla yhteydessä myös poikkeusjärjestelyjen aikana. 

Asiointi seurakuntatoimistossa onnistuu arkisin klo 9–11 ja 12–14 paikan päällä, puhelimitse ja sähköpostilla: 017 288 4600, siilinjarven.seurakunta@evl.fi. 

Seurakunnan toiminnan muutokset perustuvat Itä-Suomeen aluehallintoviraston määräykseen 20.1.

Lisätietoja: kirkkoherra Olli Kortelainen, 044 7284 611, olli.kortelainen@evl.fi 

Itä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 20.1.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnan tapahtumakalenteri verkossa