Sydänkin kaipaa siivoamista

Nyt loistaa kolmas kynttilä, niin kirkas, kutsuva. Oi, kohta meille kuningas jo syntyy tallissa. Virsi 13Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Adventtivirren sanat vievät meitä säkeistö kerrallaan kohti joulua. Viikko viikolta adventtikynttilöiden määrä lisääntyy ja taivaallisen valon tulo maailman pimeyteen lähestyy. Ensi sunnuntaina, kolmatta adventtikynttilää sytyttäessämme muistamme Johannes Kastajaa. Johanneksen tehtävä oli valmistaa tietä Jeesukselle: ”Raivatkaa autiomaahan Herralle tie!”

Joulun lähestyessä moni meistä tekee omaa raivaustyötään. Siivoamme kotia, jotta joulu voisi tulla. Johannes Kastajan viesti vuosituhanten takaa on kuitenkin jotain muuta kuin kutsu pölynimurin varteen. Johannes kehottaa meitä puhdistamaan sydämemme. Hän kutsuu meitä laittamaan syrjään kaikki väärät teot ja ajatukset niin, että voisimme rakentaa rauhaa ja hyvää tahtoa.

Joulu on rauhan juhla. Toivottavasti rauha säilyy tänä jouluna kaikissa kodeissa ja ihmisten välisissä suhteissa. Joulu on rauhan juhla myös toisessa merkityksessä: Kuningas, jonka syntymäjuhlaa me adventinaikana odotamme, on yhdeltä nimeltään Rauhan Ruhtinas. Hän on tuonut rauhan Jumalan ja ihmisten välille. Tämä rauha ei ole seurausta omista ponnisteluistamme vaan se on Jumalan lahja jokaiselle, joka elää armoon ja anteeksiantamukseen uskoen. Tästä rauhasta Jeesus sanoo: Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. (Joh. 14:27Linkki avautuu uudessa välilehdessä)

Johannes Kastajan ajaton viesti kehottaa meitä ottamaan vastaan sen rauhan, jonka Jumala Jeesuksessa Kristuksessa, joulun lapsessa, meille tarjoaa. Saakoon adventtikynttilöiden laajeneva valo muistuttaa meitä tästä rauhasta ja ohjata meitä rauhaan ja sovintoon muulloinkin kuin adventin ja joulun aikoina.

13.12.2019

Teemu Voutilainen
kappalainen

Kohti joulua -kirjoitussarjassa tehdään matkaa jouluun yksi adventtisunnuntai kerrallaan. Seuraava teksti julkaistaan 20.12.2019.

Valkoinen sumutepullo, jota pitelee vihreään siivoushanskaan verhottu käsi.