Kohti pääsiäistä: Ojennetut kädet

Suomessa on jälleen meneillään Yhteisvastuukeräys. Siilinjärvellä kerääjiä voi tavata ja jututtaa vaikkapa kauppareissulla. Osallistumalla keräykseen tuet vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Monien isien ja äitien kokemus on, että arjen vanhemmuushaasteisiin tukea on saatavilla liian vähän. Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta.

Niinkin vähäiseltä kuulostava asia kuin osallistuminen Yhteisvastuukeräykseen on osa kristittynä elämistä.

Pääsiäistä edeltävään paastonaikaan kuuluu kasvaminen yhä vastuullisempaan elämäntapaan ja luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi. Jeesus itse sanoi: ”Autuaampi on antaa kuin ottaa.” Jeesus antoi koko elämänsä meidän puolestamme. Hän kuoli kuolemamme ja hänen ylösnousemuksensa antaa meille toivon kuolemankin edessä.

Jeesus opetti Isä meidän -rukouksen, jossa on myös pyyntö "päästä meidät pahasta". Olipa elämä kuinka vaikeaa tahansa, Jumalan puoleen kannattaa aina kääntyä. Lapsena opittu iltarukouskin kantaa meitä läpi elämän.

Viikon psalmissa 25 rukoilija laulaa: ”Sinuun minä luotan aina. Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi.” 

6.3.2020
Matti Hoffrén
kappalainen

Avoin kämmen pitelee ristiä muistuttavaa avainta.