Siilinjärven kirkko

Kristuksen tulemisen kirkko

Haarahongantie 2 , 71800 Siilinjärvi

Siilinjärven kirkko

Siiilinjärven kirkossa vietetään viikoittain jumalanpalveluksia ja perhejuhlia. Kirkossa on istuinpaikat 550 henkilölle. Kirkossa on urkuparvi ja sivuparvi sekä kaksi sisäänkäyntiä.

Kirkon voi vuokrata tapahtumaan ja juhlaan. Lue lisää tilan varaamisesta ja vuokraamisesta.

Tutustu Siilinjärven kirkon kuviin.

Virtuaalinen kirkkokierros Linkki avautuu uudessa välilehdessä– kurkkaa kirkkoon netissä!

Kirkon esittely

Kirkon suunnitteli siilinjärveläinen Peko Väänänen, ja kirkko otettiin käyttöön jouluaaton aattona vuonna 1923. Siilinjärven kirkon ominaispiirteenä ovat sen maalaukset ja värit. Kokonaisuutena kirkon maalaukset kuvaavat ihmisen elämän tapahtumia ja kristillisten suurjuhlien, joulun ja pääsiäisen, raamatunkertomuksia.

Alttarin yläpuolta eli kuoria koristavat jouluaiheiset seinämaalaukset ja kirkon holveja ja seiniä koristemaalaukset. Ne ovat taiteilija Bruno Tuukkasen käsialaa. Hänen suunnitelmiensa mukaan on maalattu myös kirkon lasimaalaukset: alttarin yläpuolen pyöreän ikkunan Jumalan Karitsa (v. 1985) ja länsiseinän kolmen ikkunan Syntiinlankeemus-maalaukset (v. 1996). Alttaritaulun Kristus ristillä on suunnitellut taiteilija Sulo Honkanen, joka maalasi sen yhdessä taiteilija Santeri Salokiven kanssa kirkon 10-vuotisjuhlaan vuonna 1934.

Kirkon esineistöön kuuluvat urut. Siilinjärven kirkon uruissa on 26 äänikertaa ja kaksi sormiota. Urut on valmistanut Urkurakentamo Tuomi vuonna 1980. Urkujen lisäksi kirkon etuosassa voi musisoida pystypianolla. Katso urkujen esittelyvideoLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Youtube).

Vuonna 2015 kirkko sai uuden, Helvi Miettisen suunnitteleman alttarin, lukupulpetin ja kastemaljan sekä Hanna Korvelan suunnittelemat kirkkotekstiilit. Kirkon lähetyskynttelikköön voi sytyttää kynttilän ja sen vapaaehtoisella maksulla tukea lähetystyötä maailmalla.

Kirkon äänentoisto uusittiin vuonna 2021 ja samalla asennettiin striimauskamerat. Jumalanpalvelukset ja hartaudet ovat kuultavissa seurakunnan omassa nettiradiossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkon vieressä on sankarihautausmaa.

https://mixtuur.live/siilinjarven-seurakuntaKirkon kellarissa on wc. Tilaisuuksien aikana inva-wc:nä on käytössä seurakuntatalon diakoniapäädyn wc aivan kirkon vieressä.

Kirkon ja seurakuntatalon yhteinen parkkipaikka on Haarahongantien toisella puolella. Pysäköinti on maksuton.

Vaativa pyörätuolireitti

Haarahongantie 2, 71800 Siilinjärvi

4. sunnuntai helluntaista. Kadonnut ja jälleen löytynyt.

Haarahongantie 2, 71800 Siilinjärvi

5. sunnuntai helluntaista. Armahtakaa!

Duoja Balkanilta

Huilu & Kitara

Haarahongantie 2, 71800 Siilinjärvi

Apostolien päivä. Herran palveluksessa.