Lapsi pitää kahta aikuista kädestä. Henkilöt seisovat tiellä.

Lapsille ja lapsiperheille

Tarjoamme eri-ikäisille lapsille kerhoja, leirejä ja tapahtumia seurakunnan tiloissa, kouluilla ja muissa paikoissa. 

Kerhoissa, leireillä ja tapahtumissa lapsi tutustuu toisiin ihmisiin ja Jumalaan, oppii uutta ja saa hiljentyä. Myös vanhemmat ja muut aikuiset saavat tilaisuuden kohdata muita perheitä ja pohtia yhteisiä kasvatuksen, uskon ja arjen kysymyksiä.

Ajankohtaista

Joulusivuiltamme löydät Kauneimmat joululaulut, joulukonsertit, adventin ja joulun kirkot sekä vinkkejä auttamisen lahjoihin.

Muskareissa on tilaa - ilmoittaudu mukaan
Kahvilat Kupponen ja Leppis avoinna koko syksyn

Toiminta poikkeusoloissa

Seurakuntamme toiminnassa ja jumalanpalveluksissa on monia poikkeusjärjestelyitä koronatilanteen vuoksi. Tule mukaan toimintaan vain, jos tunnet itsesi terveeksi. Desinfioi tai pese kätesi. Pidä turvaväliä. Käytä hengityssuojainta. Maskisuositus koskee aikuisia. Lue lisää tiedotteestamme 27.10.2020.

Toiminnan järjestäjänä seurakuntamme huolehtii siitä, että tilaisuuksia järjestetään riittävän väljissä tiloissa. Lue lisää tiedotteestamme 31.8.2020.

Kirkkosiilin iltasupinat

Keväästä juhannukseen saakka julkaisimme lasten ja perheiden lyhyen iltahartauden, Kirkkosiilin iltasupinat, seurakunnan Youtube-kanavalla. Toivomme, että nämä pienet iltahartaudet auttavat elämään todeksi, että emme ole omassa varassamme.

Aikuisen läsnäolo lapsen arjessa on tärkeää. Aikuisen tehtävä on vahvistaa lapsen turvallisuuden tunnetta. Me Siilinjärven seurakunnassa kannustamme perheitä antamaan lapsille rauhallisen iltahetken. Illan rutiini voi olla pieni iltahartaus:

  • palava kynttilä kertoo Jumalan läsnäolosta
  • Raamatun kertomus muistuttaa siitä, että Jumalan pitää meistä huolta
  • iltarukous ja iltavirsi rauhoittavat lapsen ja aikuisen mielen.

YouTube-video

Iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerhossa koulupäivä jatkuu rauhallisessa ja turvallisessa seurassa toisten koululaisten ja aikuisten kanssa. Kenenkään ei tarvitse olla kotona yksin!

Seurakuntamme järjestää iltapäiväkerhoja Kasurilan ja Toivalan koululla ja Vuorelan kirkolla. Iltapäiväkerhoissamme koululainen saa mukavan ympäristön, turvalliset aikuiset ohjaajat ja tekemistä koulupäivän jälkeen. Iltapäivä- eli ip-kerhot on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille. Sitä vanhemmat voivat osallistua kerhoon, jos ryhmiin mahtuu. Kerhot toimivat arkisin koulupäivien jälkeen klo 12–16.30.

Hae iltapäivätoimintaan verkossa Wilma-järjestelmällä.  Lisätietoja seurakunnan järjestämistä iltapäiväkerhoista: Pirjo Ahonen, pirjo.ahonen@evl.fi, 044 7284 662.