lomakko ja aterimet

Apua ja tukea arjen ongelmiin

Jos haluat keskustella, miettiä elämäntilannetta tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin voit ottaa yhteyden seurakunnan työntekijään.

Toimeentulo-ongelmat

Jos sinulla on toimeentulo-ongelmia, ota yhteys seurakuntamme diakoniatyöntekijään. Hän auttaa sinua ja kertoo, millaista apua voit saada. Voit ottaa yhteyttä, vaikka et olisi kirkon jäsen.

Kohtaamme ihmisen aina kokonaisuutena, ja aineellinen tuki on yksi osa auttamista. Diakoniatyöntekijän kanssa voi selvitellä taloudellisten vaikeuksien syitä ja vaihtoehtoja niistä selviämiseksi. Työntekijältä saat myös tukea taloudenpidon suunnittelussa ja seurannassa.

Taloudellinen apumme on yleensä kertaluonteista apua sillon, kun talous on ennakoimattomasti horjunut tai kun on kyseessä odottamaton kriisi. Taloudellista avustusta myönnämme harkinnanvaraisesti seurakunnan avustusperiaatteiden mukaisesti. Teemme avustamisessa yhteistyötä muun muassa Kelan, sosiaalitoimen ja velkaneuvonnan kanssa. Taloudellisen tuen ensisijainen avunlähde on aina Kela ja sosiaalitoimi.

Kun tulet sovitulle ajalle taloudellisen tilanteesi selvittelyyn, ota mukaasi taloustilannettasi kuvaavat dokumentit: tiliotteesi, mahdolliset toimeentulotukipäätökset ja muut tositteet tuloistasi ja menoistasi. Myös verkkopankkitunnukset voivat auttaa asian selvittelyä.

Ruoka-apu

Jaamme kaksi kertaa vuodessa EU-ruokaa. Kassi sisältää säilykkeitä, jauhoja ja kuivamuonaa. Jaamme ruokaa Siilinjärven kirkonkylällä seurakuntatalolla ja Vuorelan kirkolla. Jakotapahtumista ilmoitamme verkkosivujemme tapahtumakalenterissa, kauppojen ilmoitustauluilla ja paikallislehden seurakuntailmoituksissa.

johtava diakoniatyöntekijä
Haarahongantie 4