Puinen risti ihmisen kädessä.

Rippikoulut

Rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. Siellä pohditaan myös suhdetta omaan itseensä, toisiin ja koko luomakuntaan.

Sinä kelpaat. Sinä riität. Sinä et ole yksin.

Rippikoulut 2021

Seurakuntamme tarjoaa vuosittain 12 oman seurakunnan ryhmää ja yhden ryhmän muualla rippikoulun käyville nuorille. Lisäksi järjestämme kehitysvammaisten rippikoulun yhdessä Kuopion seurakuntien kanssa. Rippikoulu on kokonaisuus, joka koostuu

• ennakkotapaamisista talven ja kevään aikana Siilinjärven seurakuntatalolla tai Vuorelan kirkolla
  • pääjaksosta eli leiri- tai päivärippikoulusta: päivärippikoulu Siilinjärven seurakuntatalolla, suurin osa leireistämme Ruokoniemen leirikeskuksessa, seikkailurippikoulu Ruunaan koskilla Lieksassa.

Ryhmien aikataulu

Ryhmä 1 talviripari: 7.–12.3. Konfirmaatio su 21.3.
Ryhmä 2 kevätripari: 12.–14.2. ja 13.–16.5. Konfirmaatio su 23.5.
Ryhmä 3 leiriripari: 6.–11.6. Konfirmaatio su 13.6.
Ryhmä 4 seikkailuripari: 6.–11.6. Konfirmaatio su 13.6.
Ryhmä 5 päiväripari: 7.–11.6. ja 14.–17.6. Konfirmaatio la 19.6.
Ryhmä 6 leiriripari: (Vuorela) 13.–18.6. Konfirmaatio su 20.6.
Ryhmä 7 leiriripari: 27.6.–2.7. Konfirmaatio su 4.7.
Ryhmä 8 leiriripari (Vuorela): 4.–9.7. Konfirmaatio su 11.7.
Ryhmä 9 leiriripari: 11.–16.7. Konfirmaatio su 18.7.
Ryhmä 10 leiriripari: 18.–23.7. Konfirmaatio su 25.7.
Ryhmä 11 leiriripari: 25.–30.7. Konfirmaatio su 1.8.
Ryhmä 12 pienryhmärippikoulu
Ryhmä 13 muualla rippikoulun käyvät

Rippikoulumaksut

Maksu leiririppikoulusta on oman seurakunnan jäsenelle 80 € (muun seurakunnan jäseneltä 148 €). Päivärippikoulu maksaa oman seurakunnan jäsenelle 37 € (muun seurakunnan jäsenelle 58 €) ja pienryhmärippikoulu 50 €.

Muualla rippikoulunsa käyvä (ryhmä 13): Kotiseurakunta voi tukea rippikoulumaksussa, jos muualla käytävän rippikoulun maksu on suurempi kuin oman seurakunnan maksut.

Rippikoulumaksusta voi myös hakea maksuvapautusta taloudellisen perustein. Maksuvapautuskaavakkeen voit tilata seurakunnan taloustoimistosta.  Maksuvapautusanomukset käsittelee kirkkoherra.

Ajankohtaista

Koronaviruksen aikana nuorten kokoavaa toimintaa järjestetään voimassa olevien kokoontumisrajoituksien ja muiden säännösten mukaisesti. Lue lisää ajankohtaiselta koronainfo-sivulta. Tarkistathan tapahtuman tiedot myös tapahtumakalenteristamme ennen kuin päätät lähteä paikalle.

2. Nuorten leiri   ( 10. - 12.9. )   - ilmoittautuminen 2:lle  tästä  linkistä    7.6. =>  31.8.

3. Nuorten leiri  ( 15. -17.10. )    - ilmoittautuminen  3:lle tästä  linkistä    7.6. =>  30.9.

Olkkari

Olkkari on nuorten avointa hengailutoimintaa.

Vuorelan kirkon alakerrassa keskiviikkoisin klo 14–16. Olkkareissa tarjolla yhdessäoloa, pelailua ja pientä purtavaa.

Olkkarit  jatkuvat syksyllä.

Perkkis

Perjantai-iltojen Perkkis on säännöllistä toimintaa syksyn ja kevään aikana Siilinjärven seurakuntatalolla ja Vuorelan kirkolla. Perkkis kokoaa eri-ikäistä nuorten porukkaa viettämään aikaa itselle sopivaan aikaan kello 18–22. Perkkiksessä voit pelata muun muassa biljardia, pöytäjalista, pingistä, pleikkaa (PS 4) tai lauta- ja korttipelejä.Iltahartaudessa hiljennytään hetkeksi klo 19.30.

Perkkis Siilinjärven seurakuntatalolla    10.9. alkaen

Perkkis Vuorelan kirkolla  3.9. Eloa - tapahtumassa ja sitten 17.9.  ( parittomilla viikoilla )

Insta-live @siilinnuorisrk-tilillä

jatkuvat syksyllä   ja  eri teema joka kerta!        Vastaa liven jälkeen kysymykseen, joka tulee tarinoihin.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Kysy lisää rippikoulusta