Kohti helluntaita: Kevään merkit

Puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään. Peippoja ja västäräkkejä on jo ilmaantunutkin pihoille, pääskysiä en ole vielä nähnyt. Kesä on ovella. Toukokuun 1. päivä vietämme jälleen vappua. Tällä kertaa kovin erilaista vappua kuin milloinkaan aikaisemmin. Vappu juhlistaa kevään saapumista ja toivottaa astetta aurinkoisemmat päivät tervetulleiksi. Luomakuntakin sen kertoo.

Luomakunnan sunnuntaita vietetään kirkossa jonakin touko-lokakuun sunnuntaina. Jumala on sanallaan luonut kaiken näkyvän ja näkymättömän maailman. Jumalan kädessä on kaikki, niin elämä kuin kuolema, hyvä ja paha. Luomakunnan huolenpidosta Jumala on antanut vastuun ihmiselle. Ihmisinä tehtävämme on varjella luomakuntaa ja toimia tuhon voimia vastaan myös rukouksen asein.

Kristittyinä rukoilemme Jumalaa Jeesuksen nimessä, Hänen, joka oli mukana jo maailman luomisessa. Apostoli Paavali kirjoittaa (1. Kor. 8:6): ”Meillä on yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät.”

Olkoon ylösnoussut Kristus kanssasi! Julistakoon jokainen kevään merkki sinulle ylösnousemuksen ihmettä. Laulakoot pikkulinnut sinulle rakkaudesta, joka voittaa pahan vallan. Kertokoot auringon säteet sinulle Jumalasta joka pitää meistä kaikista huolen. Herätköön sinussa henkiin kaikki se, mikä ikinä voi herätä henkiin! Olkoon ylösnoussut Kristus kanssasi!

30.4.2020
Matti Hoffrén
kappalainen

Valkea kyyhkynen puisen pöntön vieressä.