Käsi, joka pitelee karttapalloa, taustalta heijastuu kirkas valo.

Lähetys- ja avustustyö

Kansainvälinen työmme on laaja-alaista tukea ja rukousta lähellä ja kaukana elävien lähimmäistemme puolesta, ja ihan jokaista kristittyä kutsutaan mukaan yhteistyöhön.

Ajankohtaista

Tilaisuuksia järjestetään verkkovälitteisinä seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lue lisää ajankohtaisista muutoksista korona-infosivulta. Tarkistathan tiedot aina tapahtumakalenteristamme, ennen tilaisuuksiin lähtemistä.

Kansainvälisyys näkyy muun muassa lähetystyön, kansainvälisen diakonian, ystävyysseurakunnan Tarton Paavalin seurakunnanLinkki avautuu uudessa välilehdessä, keräysten, Kauneimpien joululaulujen, maahanmuuttajatyön, ryhmien kokoontumisten, rukouksen ja erilaisten vierailujen ja koulutusten kautta. 

Maahanmuuttajatyötä teemme Siilinjärvelle muuttaneiden maahanmuuttajien kanssa. Työtä tehdään yhteistyössä Siilinjärven kunnan, Setlementti Puijolan sekä muiden paikallisten ja valtakunnallisten järjestöjen kanssa. Tule mukaan kansainväliseen työhön Siilinjärvellä!

Tule mukaan lähetyspiireihin, lähetysrenkaaseen ja muihin kansainvälisen vuorovaikutuksen tilanteisiin!

Työntekijämme maailmalla ja tuettavat kohteet

Siilinjärven seurakunnalla on työntekijöitä tekemässä lähimmäisen rakkauden työtä myös maailmalla. Tuemme seuraavia kohteita ja työntekijöitä, jotka tukevat ihmisiä eri puolilla maailmaa erilaisissa tehtävissä. Kotimaassa työskennellessään työntekijät vierailevat seurakunnan tilaisuuksissa, kouluissa, lähetyspiireissä ja muissa ryhmissä. 

Työntekijämme maailmalla:

Lisäksi tuemme:

Ota yhteyttä

kappalainen
Haarahongantie 4
71800 Siilinjärvi

maahanmuuttajatyö, lähetystyön teologinen asiantuntija, aikuisrippikoulut

Kasurilan koulun koulukummi

Lähetyskauppa

Haarahongantie 4, 71800 Siilinjärvi.
Avoinna syys-toukokuussa ke klo 12.15-15 ja sopimuksen mukaan. Kesäaikaan ajoittain ja sopimuksen mukaan.

Lähetyskaupassa myydään pääsääntöisesti seurakuntalaisten tekemiä kortteja, adresseja ja muuta lahjatavaraa. Myös villasukkia, lapasia, tyynyliinoja, mattoja, liinoja, pehmoleluja...

Myynti tukee seurakunnan yhteistyökumppaneiden työtä maailmalla. Ostaessasi edistät muun muassa koulutuksen, terveydenhuollon ja rauhan asioita eri puolilla maailmaa.

Lahjoita

  • Vanhoja (tai uusiakin) postimerkkejä, -kortteja ja rahoja, jotka huutokaupataan lähetysjärjestöjen toimesta. Tuotto käytetään esimerkiksi kasvatuksen ja koulutuksen edistämiseen kehitysmaissa.
  • Voittoja arpajaisiin lähetystyön arpajaisiin.
  • Lankoja, joista tehdään villasukkia ja lapasia myytäväksi. 
  • Kynttilänpätkiä, joista tehdään uusiokynttilöitä myyntiin lähetystyön hyväksi.
  • Vanhoja silmälaseja, jotka lahjoitetaan kehitysmaihin uusiokäyttöön.

Tarvikkeet voit tuoda Vuorelan kirkolle tai Siilinjärven seurakuntatalolle. Lisätietoja lahjoitettavista tarvikkeista löydät vapaaehtoistyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivuilta Lahjoita -tehtävistä.

Vapaaehtoiseksi

Lähetystyön myyjäiset ja moni toiminta mahdollistuu vapaaehtoisten työpanoksella. Tule sinäkin mukaan mahdollistamaan lähetyksen toimintaa Siilinjärvellä ja sitä kautta tukemaan lähimmäisiä maailmalla. Ota yhteyttä tai katso seurakunnan vapaaehtoistehtävät Vapaaehtoistyö.fi-sivustoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.