Maapallo kädessä.

Lähetys- ja avustustyö

Kansainvälinen työmme on laaja-alaista tukea ja rukousta lähellä ja kaukana elävien lähimmäistemme puolesta, ja ihan jokaista kristittyä kutsutaan mukaan yhteistyöhön.

Kansainvälisyys näkyy muun muassa lähetystyön, kansainvälisen diakonian, ystävyysseurakunnan Tarton Paavalin seurakunnan, keräysten, Kauneimpien joululaulujen, maahanmuuttajatyön, ryhmien kokoontumisten, rukouksen, liikunnan ja erilaisten vierailujen ja koulutusten kautta.

Maahanmuuttajatyötä teemme Siilinjärvelle muuttaneiden maahanmuuttajien sekä turvapaikanhakijoiden kanssa. Työtä tehdään yhteistyössä Siilinjärven kunnan, Setlementti Puijolan sekä muiden paikallisten ja valtakunnallisten järjestöjen kanssa. Tule mukaan kansainväliseen työhön Siilinjärvellä!

Tule mukaan lähetyspiireihin, lähetysrenkaaseen ja muihin kansainvälisen vuorovaikutuksen tilanteisiin! Voit pyytää lähetyssihteerin vierailemaan luonasit, tapahtumissa, kerhoissa, kouluilla ja muissa tilanteissa kertomassa ja kouluttamassa lähetyksen- ja kansainvälisyyden teemoista.

Ajankohtaista:
Riemuviesti maailmalle Siilinjärven seurakuntatalolla 12.10.
Operaatio Joulun Lapsi -projektin esittely Siilinjärven seurakuntatalolla 22.10.
Joulumyyjäiset Siilinjärven seurakuntatalolla 15.12.

Työntekijämme maailmalla ja tuettavat kohteet

Siilinjärven seurakunnalla on työntekijöitä tekemässä lähimmäisen rakkauden työtä myös maailmalla. Tuemme seuraavia kohteita ja työntekijöitä, jotka tukevat ihmisiä eri puolilla maailmaa erilaisissa tehtävissä. Kotimaassa työskennellessään työntekijät vierailevat seurakunnan tilaisuuksissa, kouluissa, lähetyspiireissä ja muissa ryhmissä.

Työntekijämme maailmalla:

Lisäksi tuemme:

lähetyssihteeri
Haarahongantie 4
71800 Siilinjärvi

Lähetys- ja maahanmuuttajatyö, kansainvälinen diakonia

Pöljän koulun koulukummi

Haarahongantie 4
71800 Siilinjärvi

lähetystyö, maahanmuuttajatyö, aikuisrippikoulut

Kasurilan koulun koulukummi

Putiikki

Haarahongantie 4, 71800 Siilinjärvi.
Avoinna syys-toukokuussa ke klo 12-14.30 ja sopimuksen mukaan. Kesäaikaan ajoittain ja sopimuksen mukaan.

Putiikissa myydään pääsääntöisesti seurakuntalaisten tekemiä kortteja, adresseja ja muuta lahjatavaraa. Myös villasukkia, lapasia, tyynyliinoja, mattoja, liinoja, pehmoleluja...

Myynti tukee seurakunnan yhteistyökumppaneiden työtä maailmalla. Ostaessasi edistät muun muassa koulutuksen, terveydenhuollon ja rauhan asioita eri puolilla maailmaa.

Lahjoita

• Vanhoja (tai uusiakin) postimerkkejä, -kortteja ja rahoja, jotka huutokaupataan lähetysjärjestöjen toimesta. Tuotto käytetään esimerkiksi kasvatuksen ja koulutuksen edistämiseen kehitysmaissa.
  • Voittoja arpajaisiin lähetystyön arpajaisiin.
  • Lankoja, joista tehdään villasukkia ja lapsia ja jotka myytäisiin Putiikissa.
  • Kynttilänpätkiä, joista tehdään uusiokynttilöitä myyntiin lähetystyön hyväksi.
  • Vanhoja silmälaseja, jotka lahjoitetaan kehitysmaihin uusiokäyttöön.

Tarvikkeet voit tuoda Vuorelan kirkolle tai Siilinjärven seurakuntatalolle. Lisätietoja lahjoitettavista tarvikkeista löydät vapaaehtoistyo.fi sivuilta Lahjoita -tehtävistä.

Vapaaehtoiseksi

Lähetystyön myyjäiset ja moni toiminta mahdollistuu vapaaehtoisten työpanoksella. Tule sinäkin mukaan mahdollistamaan lähetyksen toimintaa Siilinjärvellä ja sitä kautta tukemaan lähimmäisiä maailmalla. Ota yhteyttä tai katso seurakunnan vapaaehtoistehtävät täältä.