Kädet. Pappi ojentaa ehtoollisleivän toisen ihmisen avoimiin käsiin.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakuntaelämän sydän. Kokoonnumme jumalanpalvelukseen pyytämään ja saamaan voimaa elämäämme. Sanassa ja ehtoollisessa kohtaamme Jumalan. Samalla voi kohdata myös toisen kirkossa kävijän.

Ajankohtaista poikkeusoloissa

31.5. asti Jumalanpalveluksemme lähetetään verkossa ja jumalanpalvelukseen voi osallistua vain verkon kautta. Uusi jumalanpalvelus katsottavissa Youtube-kanavallamme sunnuntaisin klo 10.  1.6. alkaen jumalanpalvelukseen voi osallistua myös kirkossa - lue lisää tiedotteestamme.  Verkkovirsikirjasta löydät kaikki virsikirjan virret. Vain verkkovälitteisissä jumalanpalveluksissamme (31.5. asti) ei kerätä kolehtia, mutta kunkin pyhäpäivän suunnitellut kolehtikohteet kerromme videoilla ja kunkin tilaisuuden tapahtumasivulla.

Siilinjärven kirkko on auki keskiviikkoisin klo 11.30-13 hiljentymistä ja sielunhoidollista keskustelua varten. Kesä- ja heinäkuussa keskiviikkoisin klo 12 musiikkihetki.

Muutkin seurakunnat lähettävät jumalanpalveluksia ja hartauksia verkossa poikkeusolojen aikana.

Normaalioloissa Siilinjärven kirkossa on jumalanpalvelus joka sunnutai kello 10. Vuorelan kirkossa on jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 13 syyskuusta toukokuuhun. Lisäksi järjestämme ilta-aikaan messuja molemmissa kirkoissa kerran kuukaudessa. Jumalanpalvelukset valmistellaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Siilinjärven ja Vuorelan kirkon aulassa on rukouslaatikko, johon voit jättää esirukouspyynnön. Pyyntöjen puolesta rukoilaan sunnuntain messun yhteydessä. Rukouspyynnön voi jättää myös verkossa.

Jumalanpalveluksessa voit osallistua auttamistyöhön lahjoittamalla kolehtiin. Sillä tuetaan mm. hätään ja kriisiin joutuneita, kristillistä kasvatusta ja seurakuntatyötä ympäri maailman. Kolehtikohteista löydät tiedon kunkin jumalanpalveluksen tiedoista.

Rukoushetki keskiviikkona

Normaalioloissa Siilinjärven kirkossa kokoonnutaan keskiviikkoisin rukoushetkeen klo 12. Siinä liitytään kirkon yhteiseen rukoukseen oman ja maailman elämän puolesta. Rukoushetki kestää noin 15 minuuttia. Rukoushetket jatkuvat elokuussa 2020