Ihminen pitelee enkelipatsasta kädessään.

Autamme surussa ja kriisissä

Kun suru koskettaa, voi keskustelun tarve olla suuri. Seurakunnan kriisityötä tehdään siellä, missä apua tarvitaan: kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään tai pappiin henkilökohtaista keskustelua varten.

Sururyhmä läheisen menettäneelle

Sururyhmissä jaat surun ja luopumisen kokemuksiasi. Tarjoamme läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua sururyhmään keskustelemaan menetykseen liittyvistä asioista. Ryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa. Ryhmä kokoontuu 5–6 kertaa. Suosittelemme osallistumista ryhmään, kun kuolemasta on kulunut 2–6 kuukautta. Sururyhmiin ovat tervetulleita myös he, jotka eivät kuulu kirkkoon tai joiden omaiset on haudattu muualle.

Seuraava sururyhmä alkaa syyskuussa 2021. Ilmoittaudu ryhmään 30.8. mennessä tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Syksyn sururyhmä alkaa Siilinjärven seurakuntatalolla (Haarahongantie 4) keskiviikkona 8.9. klo 17. Ryhmä kokoontuu lisäksi 15.9., 23.9., 30.9. ja 7.10. klo 17–19. Ryhmää ohjaavat diakoniatyöntekijä Kirsi Launonen ja pappi Sanna Marin.

Sairastuneelle tai onnettomuuteen joutuneelle

Sairauden tai onnettomuuden kohdatessa tai saattohoidon aikana voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin ja pappeihin. Teemme vierailuja koteihin ja palvelulaitoksiin ja jaamme ehtoollista.

Yhteisön kriisissä mukana

Seurakunnan työntekijöiltä voi pyytää kriisiapua myös yhteisölle, kuten koululle ja työyhteisölle. Ota yhteys kirkkoherraan.