ihminen pitelee enkelipatsasta kädessään

Autamme surussa ja kriisissä

Kun suru koskettaa useita tai yllättäen, keskustelun tarve on suuri ja kysymyksiä monta. Seurakunnan kriisityötä tehdään siellä, missä apua tarvitaan: kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa.

Sururyhmä läheisen menettäneelle

Sururyhmissä jaat surun ja luopumisen kokemuksiasi. Tarjoamme läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua sururyhmään keskustelemaan menetykseen liittyvistä asioista. Ryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa. Ryhmä kokoontuu 5–6 kertaa. Suosittelemme osallistumista ryhmään, kun kuolemasta on kulunut 2–6 kuukautta. Sururyhmiin ovat tervetulleita myös he, jotka eivät kuulu kirkkoon tai joiden omaiset on haudattu muualle.

Seuraavat sururyhmät

Päiväryhmä alkaa 5.9.2019. Päiväryhmä kokoontuu Siilinjärven seurakuntatalolla torstaisin 5.9., 12.9., 19.9., 26.9., 10.10. klo 13-15. Ohjaajina ovat pappi Teemu Voutilainen ja diakoniatyöntekijä Kirsi Launonen. Ilmoittautuminen verkossa tai kirkkoherran virastoon p. 017 288 4600 viimeistään 23.8.2019.

Iltaryhmä kokoontuu Siilinjärven seurakuntatalolla 24.10., 31.10., 14.11., 21.11., 28.11. alk. klo 17.30. Ohjaajina ovat pappi Pauli Soranta ja diakoniatyöntekijä Auli Kela.  Ilmoittautuminen verkossa tai kirkkoherran virastoon p. 017 288 4600 viimeistään 4.10.2019.

Sairastuneelle tai onnettomuuteen joutuneelle

Sairauden tai onnettomuuden kohdatessa tai saattohoidon aikana voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin ja pappeihin. Teemme vierailuja koteihin ja palvelulaitoksiin ja jaamme ehtoollista.

Päivystävä pappi

Siilinjärven seurakunnan päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 7284 612. Päivystävälle papille voi soittaa jos tarvitsee esimerkiksi kiireellistä keskusteluapua, ehtoollista tai jos omaiset haluavat järjestää rukoushetken sairaan luona tai läheisen kuoltua. Huomaa, että numeroon ei voi lähettää tekstiviestiä.

Yhteisön kriisissä mukana

Seurakunnan työntekijöiltä voi pyytää kriisiapua myös yhteisölle, kuten koululle ja työyhteisölle. Ota yhteys kirkkoherraan.