Rippijuhlat

Rippijuhlapäivä on monelle kasteen jälkeen seuraava suuri kristiillinen juhla. Rippijuhlia vietetään rippikoulun ja sitä seuraavan konfimaatiojumalanpalveluksen jälkeen.

Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä ja pohtia elämää. Jumala haluaa vahvistaa pohtijan uskoa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Rippijuhlat ovat juhlan aihe perheelle, suvulle ja seurakunnalle.

Voit tulla konfirmoiduksi, jos sinut on kastettu ja olet käynyt rippikoulun tai saanut vastaavaa kristillistä opetusta. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, joka antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käynyt voi myös mennä naimisiin kirkollisin menoin.

Hyvä tietää rippijuhlapäivästä

• Konfirmaatiojumalanpalvelusta vietetään kirkossa, ja kirkko on useimmiten täynnä, joten sukulaisten ja ystävien kannattaa tulla kirkkoon hyvissä ajoin. Suurin osa Siilinjärven seurakunnan rippikouluryhmistä konfirmoidaan Siilinjärven kirkossa.
  • Kummit voivat osallistua konfirmoitavan siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa.
  • Juhlavieraat voivat valokuvata kirkossa omalta paikaltaan.
  • Rippijuhlan voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Juhlatilan voi myös vuokrata seurakunnalta.

Rippikouluun aikuisena

Haluatko kummiksi? Haaveiletko kirkkohäistä? Puhuttavatko kristinuskon perusteet enemmän kuin ennen? Jos et vielä ole kirkon jäsen, tule rippikouluun aikuisena.

Rippikoulu on mahdollisuus pohtia omaa elämää ja sen valintoja, ja sen voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulussa osallistut noin 20 tunnin ajan yksityisopetukseen.Rippikoulussa saa kysellä ja kyseenalaistaa, tunnustella ja muuttaa käsityksiä, löytää uutta omaan elämään. Jokainen rippikoulu on erilainen.

Jos haluat käydä rippikoulun yksityisrippikouluna, ota yhteyttä seurakuntamme pappeihin tai kirkkoherranvirastoon.

konfirmoitavat nuoret alttarikaiteella