Kaksi lasta alttarilla. Lapsi saa papilta käteensä ehtoollisleivän.

Perhekirkko ja pyhäkoulu

Lapsi ja lapsen äänet kuuluvat kirkkoon. Pienet ja isot tarvitsevat pysähtymistä ja pyhiä hetkiä.

Perhemessu on suunniteltu lapsille sopivaksi, ja se sisältää nähtävää ja tehtävää. Perhemessuja vietetään kirkoissamme useita kertoja vuodessa. Lapset ja perheet ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin, ja messuissa niin lapset kuin aikuiset saavat osallistua ehtoolliselle.

Seuraava perhemessu on Mikkelinpäivänä 2.10. klo 10 Siilinjärven kirkossa. Koko perhe mukaan enkelikirkkoon. Kerholaiset avustavat messussa lauluillaan. Kirkkohetken jälkeen seurakuntatalolla on tarjolla perunavelliä ja lasten tekemien enkelien näyttely sekä lelukirppis.

Vaikka välillä jumalanpalvelukset rakennetaan aikuiskävijöiden tarpeista käsin, haluamme lasten silloinkin viihtyvän jumalanpalveluksessa. Siilinjärven kirkkoon olemme tehneet lapsille pienen lastenpaikan ja kirkkokassit, joista löytyy pientä puuhaa. Kirkon etuosassa voi myös istua lattialla kirkkotyynyllä. Vuorelan kirkossa lapsille on oma pieni leikkitila.

Pyhäkoulut arkena ja sunnuntaina

Pyhäkoulun kuuluvat raamatunkertomukset, leikit ja laulut. Pyhäkouluja ohjaavat seurakunnan vapaaehtoiset.

Messupyhis: Jumalanpalveluksen yhteydessä pääsee pyhäkouluun iltaisin toteutettavissa Siilinjärven Perjantaimessussa kuukauden viimeisenä perjantaina ja Vuorelan Iltamessussa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Kysy lisää