Kaksi lasta alttarilla. Lapsi saa papilta käteensä ehtoollisleivän.

Perhekirkko ja pyhäkoulu

Lapsi ja lapsen äänet kuuluvat kirkkoon. Pienet ja isot tarvitsevat pysähtymistä ja pyhiä hetkiä.

Perhemessu on suunniteltu lapsille sopivaksi, ja se sisältää nähtävää ja tehtävää. Perhemessuja vietetään kirkoissamme useita kertoja vuodessa. Lapset ja perheet ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin, ja messuissa niin lapset kuin aikuiset saavat osallistua ehtoolliselle.

Vaikka välillä jumalanpalvelukset rakennetaan aikuiskävijöiden tarpeista käsin, haluamme lasten silloinkin viihtyvän jumalanpalveluksessa. Siilinjärven kirkkoon olemme tehneet lapsille kirkkokassit, joista löytyy pientä puuhaa. Kirkon etuosassa voi myös istua lattialla kirkkotyynyllä. Vuorelan kirkossa lapsille on oma pieni leikkitila.

Pyhäkoulut arkena ja sunnuntaina

Pyhäkoulun kuuluvat raamatunkertomukset, leikit ja laulut. Pyhäkouluja ohjaavat seurakunnan vapaaehtoiset.

Arkipyhäkoulu Arkkis Leppäkaarteessa on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Arkkis kokoontuu tiistaisin klo 18–19.30 Leppäkaarteen kerhohuoneella (Honkarannantie 8).
Arkkiksen kokoontumispäivät: 12.11., 19.11., 26.11., 10.12. ja 17.12.

Perhepyhäkoulu koko perheelle Katja Roivaisella Pöljällä (Hoikintie 135): 1.12. klo 16.30-18.

Messupyhis: Jumalanpalveluksen yhteydessä pääsee pyhäkouluun iltaisin toteutettavissa Siilinjärven Perjantaimessussa kuukauden viimeisenä perjantaina ja Vuorelan Iltamessussa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Kysy lisää

Haarahongantie 4