Virkatodistus ja sukuselvitys

Seurakuntamme kirkkoherranvirasto hoitaa Siilinjärven seurakunnan jäsenrekisteriä ja antaa muun muassa virkatodistukset ja sukuselvitykset. Virkatodistusta tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitukseen, kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Nykyisin virkatodistusta ei tarvita passia tai ajokorttia varten.

1.1.2021 alkaen seurakuntamme jäsenrekisteriasiat hoitaa Kuopion aluekeskusrekisteri. Näitä ovat mm. virkatodistustilaukset, seurakuntaan liittyminen, avioliiton esteiden tutkiminen ja kasteiden rekisteröinti.

Näin tilaat virkatodistuksen tai sukuselvityksen

Yksinkertaisen virkatodistuksen ja laajemman sukuselvityksen saa monella eri tavalla.

1. Sähköisesti: Täytä verkkolomake. – Huom. Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.
  2. Puhelimitse: 017 288 4600.
  3. Postitse:
    Lataa virkatodistuslomake ja täytä se.
    Postita lomake osoitteeseen Siilinjärven seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Haarahongantie 4, 71800 Siilinjärvi.
  4. Asioi kasvokkain: Nouda asiakirja kirkkoherranvirastosta ma–pe klo 9–11, 12–14.

Koska lomakkeet sisältävät henkilötietoja, emme pyydä lähettämään niitä sähköpostilla.

Virkatodistuksen hinnasto

Huomaa, että tämä hinnasto on voimassa Siilinjärven seurakunnasta annetuille, 31.12.2020 mennessä tilatuille todistuksille. 1.1.2021 alkaen seurakuntamme jäsenasiat hoitaa ja virkatodistukset antaa Kuopion aluekeskusrekisteri. Lisätietoja aluekeskusrekisterin palvelumaksuista.

Virkatodistus maksaa 9 euroa

• kun tiedot saadaan kirkon yhteisestä jäsentietotietojärjestelmästä.
  • kun todistuksen tiedot kootaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista manuaalisesti ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä tietoa.
  • kun kirjoitetaan todistus monikielisenä.
  • kun kirjoitetaan englannin kielinen vihkitodistus tai otetaan ote kastekirjasta,

Virkatodistus maksaa 30 euroa

• kun se pohjautuu kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin ja siinä on enemmän tietoa kuin henkilön perustiedot ja yksittäinen muutto-, avioliitto- tai kuolintieto.

Samasisältöiset todistukset eri tarkoituksiin: kaikista todistuksista veloitetaan alkuperäisen todistuksen hinta, kun todistukset tilataan samalla kertaa.

Todistuksen toimitusmaksu: 5,50 € (toimitustavasta rippumatta) ja mahdollinen postiennakkomaksu.
Ulkomaille lähettäminen: lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.
Lasku ja todistus eri osoitteisiin: toimitusmaksun lisäksi 5,50 € (yht. 11 €).

Maksukehotuksesta veloitetaan 5 €.

toimistosihteeri, kirkkoherranvirasto
Haarahongantie 4