Virkatodistus ja sukuselvitys

Seurakuntamme kirkkoherranvirasto hoitaa Siilinjärven seurakunnan jäsenrekisteriä ja antaa mm. virkatodistukset ja sukuselvityksetVirkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoitukseen, kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Nykyisin  virkatodistusta ei tarvita passia tai ajokorttia varten.

Näin tilaat virkatodistuksen tai sukuselvityksen

Yksinkertaisen virkatodistuksen ja laajemman sukuselvityksen saa monella eri tavalla.

1. Sähköisesti: Täytä verkkolomake. – Huom. Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.
  2. Puhelimitse: 017 288 4600.
  3. Postitse:
    Lataa virkatodistuslomake ja täytä se.
    Postita lomake osoitteeseen Siilinjärven seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Haarahongantie 4, 71800 Siilinjärvi.
  4. Asioi kasvokkain: Nouda asiakirja kirkkoherranvirastosta ma–pe klo 9–11, 12–14.

Koska lomakkeet sisältävät henkilötietoja, emme pyydä lähettämään niitä sähköpostilla.

Virkatodistuksen hinnasto

Maksuton virkatodistus

Seurakunnan jäsen saa virkatodistuksen kotiseurakunnasta maksuttomasti, kun todistukseen merkitään vain jäsentä itseään koskevat perustiedot, ei muuttoja, henkilöhistoriaa eikä muita henkilöitä. Tällainen todistus on maksuton myös monikielisenä. Maksuttomasta todistuksesta ei peritä lähetysmaksua.

Virkatodistus maksaa 9 euroa

• kun tiedot saadaan kirkon väestötietojärjestelmästä ja jäsenen perustietojen lisäksi virkatodistukseen kirjataan jäsenen muita tietoja tai aviopuolisoa, lapsia tai muita henkilöitä koskevia tietoja
  • kun todistus tiedot kootaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista manuaalisesti ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä tietoa.

Tällaisen todistuksen voi saada myös monikielisenä.

Virkatodistus maksaa 30 euroa

• kun se pohjautuu kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin ja siinä on enemmän tietoa kuin henkilön perustiedot ja yksittäinen muutto-, avioliitto- tai kuolintieto.

Kaksi samasisältöistä todistusta eri tarkoituksiin: ensimmäinen todistus 30 € ja toinen todistus 9 €, kun todistukset tilataan samalla kertaa.

Maksullisen todistuksen toimitusmaksu: 5,50 € (sis. laskutus ja postitus) ja mahdollinen postiennakkomaksu.
Ulkomaille lähettämine: lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.
Lasku ja todistus eri osoitteisiin: toimitusmaksun lisäksi 5,50 € (yht. 11 €).
Faksilla toimittaminen on maksutonta.

Maksukehotuksesta veloitetaan 5 €.

toimistosihteeri, kirkkoherranvirasto
Haarahongantie 4