Apua ja tukea elämään

Kenenkään ei ole hyvä olla yksin. Yhdessä keskustellen voimme ratkoa arkisen hyvinvoinnin kysymyksiä.

Kevään 2020 poikkeusoloissa kohtaamme sinut ensisijaisesti puhelimitse tai verkon välityksellä. Ota yhteys päivystävään pappiin, diakoniatyöntekijään tai muihin työntekijöihimme. Voit jättää yhteydenottopyynnön verkossa. Lue lisää Yhteystiedot-sivultamme. Voit myös lähettää esirukouspyynnön

Ruoka-apua: EU-ruoan jako 20.4. alkaen. Soita oman alueesi diakoniatyöntekijälle ja sovi hakuaika. Emme voi järjestää yhteisjakelua.

Rohkaisemme etsimään itselle sopivaa tapaa elää ja toimia jäsenenä omassa seurakunnassa. Osallisuus seurakunnan toiminnassa ja ihmisten kohtaaminen ovat parhaita keinoja pitää yksinäisyyden ja ahdistuksen tunteet poissa.

Tuemme toisiamme myös hengellisesti rukouksen ja hartauden kautta. Voit pyytää ehtoollista kotiin. Voit tulla keskustelemaan epävarmana ja hauraana. Mietimme yhdessä, miten karikkojen yli voi päästä.

Voit pyytää diakoniatyöntekijän tai papin kotikäynnille, tulla sovitusti tapaamaan toimistolle tai ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Verkossa voit ottaa yhteyttä pyydä apua -lomakkeen kautta.

Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Siilinjärven seurakunnan päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 7284 612 ma–su klo 8–20 (vain soitot).

Diakonia auttaa

Diakonia on kirkon perustehtävä, joka perustuu Kristuksen antamaan käskyyn rakastaa toista ihmistä. Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua. Tehtävänämme on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti siten, että ihminen tulisi autetuksi niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee.

Diakonia on kristityn elämänasenne. Seurakuntana haluamme olla yhteisö, jossa tuetaan, välitetään ja kohdataan toisemme.
Edistämme hyvää elämää niin lähellä kuin kaukana. Tavoitteenamme on oikeudenmukainen yhteiskunta niin, että sen jäsenet elävät kohtuullisesti.

Mies kantaa rintarepussa pientä itkevää lasta ja selässään leikki-ikäistä, hihasta roikkuu kolmas lapsi.
Yhteisvastuukeräykseen 2020 osallistumalla tuet vanhempia Suomessa ja kehitysmaissa