Apua ja tukea elämään

Kenenkään ei ole hyvä olla yksin. Yhdessä keskustellen voimme ratkoa arkisen hyvinvoinnin kysymyksiä.

Rohkaisemme etsimään itselle sopivaa tapaa elää ja toimia jäsenenä omassa seurakunnassa. Osallisuus seurakunnan toiminnassa ja ihmisten kohtaaminen ovat parhaita keinoja pitää yksinäisyyden ja ahdistuksen tunteet poissa.

Tuemme toisiamme myös hengellisesti rukouksen ja hartauden kautta. Voit pyytää ehtoollista kotiin. Voit tulla keskustelemaan epävarmana ja hauraana. Mietimme yhdessä, miten karikkojen yli voi päästä.

Voit pyytää diakoniatyöntekijän tai papin kotikäynnille, tulla sovitusti tapaamaan toimistolle tai ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Verkossa voit ottaa yhteyttä pyydä apua -lomakkeen kautta. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Siilinjärven seurakunnan päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 7284 612 (vain soitot).

Voit myös lähettää esirukouspyynnön

Diakonia auttaa

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua. Tehtävänämme on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti siten, että ihminen tulisi autetuksi juuri niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee. Diakonia on kirkon perustehtävä, joka perustuu Kristuksen antamaan käskyyn rakastaa toista ihmistä.

Diakonia on kristityn elämänasenne. Seurakuntana haluamme olla yhteisö, jossa tuetaan, välitetään ja ollaan kohtaamassa toinen toisiamme ja edistetään hyvää elämää niin lähellä kuin kaukana. Tavoitteenamme on oikeudenmukainen yhteiskunta niin, että sen jäsenet elävät kohtuullisesti.