Apua ja tukea elämään

Kenenkään ei ole hyvä olla yksin. Yhdessä keskustellen voimme ratkoa arkisen hyvinvoinnin kysymyksiä.

Kevään ja kesän 2020 poikkeusoloissa kohtaamme sinut ensisijaisesti puhelimitse tai verkon välityksellä. Ota yhteys päivystävään pappiin, diakoniatyöntekijään tai muihin työntekijöihimme. Voit jättää yhteydenottopyynnön verkossa. Lue lisää Yhteystiedot-sivultamme. Voit myös lähettää esirukouspyynnön.

Vuorelan diakoniatomisto on kiinni 1.6.-15.8., jolloin asiointi tapahtuu keskustan diakoniatoimistossa.

Diakoniatyöntekijät päivystävät kirkossa keskiviikkoisin klo 11.30-13 kesä-heinäkuun ajan.

Tarjoamme keskusteluapua niin yksityishenkilöille kuin työyhteisöille.Työntekijöitämme sitoo vaitiolovelvollisuus. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin tai pappeihimme. Verkossa voit ottaa yhteyttäpyydä apua -lomakkeen kautta.

Siilinjärven seurakunnan päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 7284 612 ma–su klo 8–20 (vain soitot).

Tuemme toisiamme myös hengellisesti. Voit pyytää ehtoollista kotiin, ja voit tulla keskustelemaan epävarmana ja hauraana. Mietimme yhdessä, miten karikkojen yli voi päästä.

Seurakuntana rohkaisemme jokaista etsimään itselle sopivaa tapaa elää ja toimia jäsenenä omassa seurakunnassa. Osallistuminen seurakunnan toimintaan ja ihmisten kohtaaminen ovat parhaita keinoja pitää yksinäisyyden ja ahdistuksen tunteet poissa.

Diakonia auttaa

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua - tehtävä, joka perustuu Kristuksen antamaan käskyyn rakastaa toista ihmistä.  Auttaminen on kristityn elämänasenne. Tehtävänämme on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti niissä ongelmissa, joiden kanssa hän kamppailee.

Seurakuntana haluamme olla yhteisö, jossa tuetaan, välitetään ja kohdataan toisemme. Edistämme hyvää elämää niin lähellä kuin kaukana. Tavoitteenamme on oikeudenmukainen yhteiskunta niin, että sen jäsenet elävät kohtuullisesti.