Hautausmaat

Siilinjärven seurakunnalla on kolme hautausmaata: Viinamäki, Rauhanpuisto ja sankarihautausmaa. Hautaukseen, hautapaikkaan ja haudanhoitoon liittyvissä asioissa palvelemme sinua hautausmaan toimistossa Viinamäen hautausmaalla. Siunauksen ja muistotilaisuuden järjestelyissä saat palvelua seurakuntatoimistossa.

Hautausmaistamme vastaavat kiinteistötyöntekijä Markku Oinonen p. 044 728 4627 sekä puutarhuri Maija-Liisa Räihä p. 044 728 4626. Puheluihin vastaamme parhaiten maanantaisin ja perjantaisihin klo 9 - 14.

Hautapaikkatiedustelut, hautamuistomerkkisuunnitelmat, haudanhoitosopimuksiin liittyvät tiedustelut ym. tiedustelut tulee lähettää sähköpostilla siilinjarven.hautaustoimi@evl.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin kahden arkipäivän kuluessa.

Haudanhoitotilaukset suoraan lomakkeella tästä LINKISTÄ

Hautausluvat ja ennakkokyselyt hautausajoista tulee lähettää sähköpostiin siilinjarven.seurakunta@evl.fi

Rauhanpuistoon on asennettu kameravalvonta. Mikäli omaisenne haudalla on tehty ilkivaltaa, voitte halutessanne tehdä rikosilmoituksen poliisille. Haudanhaltijoiden tulee tehdä itse rikosilmoitus rikotusta omaisuudesta. 

Hautauksia kahdelle hautausmaalle

Siilinjärven seurakunnassa vainaja on mahdollista haudata joko vanhalle Viinamäen hautausmaalle tai uudemmalle Rauhanpuiston hautausmaalle. Viinamäen hautausmaalla on erillinen tunnukseton hauta-alue ja Rauhanpuistossa tuhkan sirottelualue.

Kierrätys hautausmailla

 

Ajankohtaista hautausmaalla

Hoitohautojen merkit

Valkoinen (yhden vuoden hoito), Oranssi (viiden vuoden hoito) ja keltainen (10 vuoden hoito)

 • haudanhoitomerkkejä ei kannata vielä pois haudoilta, koska tämä on merkki työntekijöille haudanhoitoa, kukkien istutusta ja kastelua varten. Merkit laitamme haudoille keväisin ja poistamme ne syksyisin.
 • haudanhoitoja voi ostaa vielä toukokuun loppuun saakka.

Seurakunnan hauta -merkki

 • Hoitamattomien hautojen kartoituksessa seurakunnalle tulleet haudat. Merkki on haudalla 2024–2025. Vuoden 2026 toukokuun 1 päivän jälkeen hautapaikat siirtyvät uudelleen käytettäviksi.
 • Omaisilla on mahdollisuus 30.4.2026 mennessä lunastaa takaisin hautapaikkaoikeus haudoilla, jotka kirkkoneuvoston päätöksellä §154 20.12.2023 julistettiin seurakunnan hallintaan.

 

Hautakivi kaatunut tai vinossa -merkki

 • Muistomerkin oikaiseminen on haudan haltijan vastuulla.
 • Seurakunnalta muistomerkin oikaisu on maksullinen palvelu.
 • Seurakunta oikaisee muistomerkkejä vain, jos muistomerkki voi aiheuttaa vahingon tai vaaran. Pääsääntöisesti oikaisemme alle 80 cm leveät hautakivet.
 • Kiviliikkeet oikaisevat hautakiviä tai omaiset voivat myös itse oikaista.

Hoitohaudat

 • Kesä- ja kausityöntekijät aloittavat kesäkuun alussa hoitohautojen kunnostukset
 • Hautojenlaittopäivä 6. kesäkuuta.
 • Hoitohautojen istutukset aloitamme 10.6. alkavalla viikolla

 

Kevättä hautausmailla