Siilinjärven seurakunnan saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa www.siilinjarvenseurakunta.fi ja on päivitetty 15.6.2020.

Siilinjärven seurakunta pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden yhdenvertaisesti kaikille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019).

Arviointimenetelmät

Siilinjärven seurakunta on arvioinut tämän sivuston saavutettavuuden itse.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.  Osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti.

Verkkosivuston ei-saavutettava sisältö

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa kuvaamme tunnetut saavutettavuusongelmat. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit)

Osassa kuvistamme puuttuu alt-tekstit. Korjaamme puutteet mahdollisimman pian.
WCAG 1.1.1

Taulukot

Sivuillamme on käytetty taulukoita, joiden otsikkorivin merkinnässä on puutteita. Korjaamme puutteet mahdollisimman pian.
WCAG 1.3.1

Rikkinäiset linkit

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä, korjaamme ne mahdollisimman pian. Jos huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille.
WCAG 2.4.4

Epäselvästi nimetyt linkit

Sivuillamme on joitain linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta. Muokkaamme linkkejä parhaillaan paremmin ymmärrettäviksi.
WCAG 2.4.4

Puuttuvat otsikkomerkinnät

Sivuillamme on puutteita otsikoiden merkitsemisessä. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.
WCAG 1.3.1, 2.4.6

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel)

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. Jos huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille. Voit pyytää asiakirjojen sisältämiä tietoja alla olevista yhteystiedoistamme.
WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.3.2

Luettavuus

Sivustomme pyrkii täyttämään selkeän kielen tunnusmerkit. Tämä ei kaikkialla sivuillamme välttämättä vielä toteudu.

Julkaisujärjestelmän saavutettavuuspuutteet:

Kuva ilman alt-määritettä

Kuvalta puuttuu tekstivastineen määrite. Korjataan 23.9.2020 mennessä.
WCAG 1.1.1

Lomakkeiden käyttö ruudunlukijalla

Virkatodistuksen tilaamislomakkeessa on linkki, joka ei erotu tekstistä värillä tai alleviivauksella. Ohjetekstit ovat vasta kenttien jälkeen. Valintapainikkeita ja -ruutuja ei ole ryhmitelty. Korjataan 23.9.2020 mennessä.
WCAG 1.4.1, 3.3.2, 4.1.2

Näppäimistökohdistimen näkyminen

WCAG 2.4.7

Otsikoiden merkkaus

WCAG 1.3.1

Upotetun sisällön nimeäminen

WCAG 1.1.1

Virheitä teknisessä toteutuksessa

WCAG 4.1.2

Toistetun sisällön ohitusmahdollisuus ruudunlukijalla

WCAG 2.4.1

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Kartat

Sivustolla on esitetty joitain tietoja karttanäkymän avulla. Itse kartat eivät kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin, mutta niiden avulla esitettävä opastava informaatio tarjotaan sivustolla saavutettavassa muodossa tekstinä. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 §)

Videot

Sivustollamme on videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020, joissa ei ole tekstitystä tai kuvailutulkkausta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)

Arviointimenetelmät

Siilinjärven seurakunta arvioi tämän sivuston saavutettavuuden seuraavilla menetelmillä:

• Itsearviointi: seurakunta on arvioinut sivuston sisäisesti.
  • Saavutettavuus huomioitu -arviointi 2016, Saavutettavuus huomioitu - leima myönnetty 11/2017.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa.

Sivuston julkaisujärjestelmästä ja sen teknisestä saavutettavuudesta vastaa Kirkkohallitus/Kirkon viestintä. Mikäli haluat antaa palautetta julkaisujärjestelmän saavutettavuudesta Kirkon viestintään, käytä alla olevaa lomaketta:

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero vaihde: 0295 016 000
Tee ilmoitus verkkolomakkeella

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi

Siilinjärven seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

• Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme.
  • Tarjoamme työntekijöillemme toistuvasti saavutettavuuskoulutusta.
  • Organisaatiollemme laaditaan selkeät saavutettavuustavoitteet ja -vastuutasot ja määritellään saavutettavuuden arviointi.
  • Otamme käyttäjätestaukseen mukaan ihmisiä, joilla on vammoja tai rajoitteita.

Yhteensopivuus selainten kanssa

Verkkosivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa:
Chrome (Windows, Mac), uusin versio
Edge (Windows, Mac), uusin versio
Firefox (Windows, Mac), uusin versio
Safari (Mac), uusin versio

Tekniikat

Tämän sivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta:
HTML
WAI-ARIA