Juhlavuoden tapahtumiajuhlavuoden tunnus

Vuosi 2024 on seurakuntamme satavuotisjuhlavuosi. Siilinjärven seurakunta aloitti itsenäisenä seurakuntana 1.5.1924. Juhlavuonna on tiedossa teemanmukaisia tapahtumia, juhlia, konsertteja ja FT Kaija Vuorion kirjoittaman Siilin kirkko -historiateoksen julkaisu. Tervetuloa tapahtumiin mukaan!

Huomaathan, että tapahtumiin voi tulla muutoksia ja lisäyksiä.

su 25.2. klo 10
Radiomessu Siilinjärven kirkossa

Messu radioidaan YLE1-kanavalle.

ma 26.2. klo 18
Pohjois-Savon kanttoreiden iltamusiikki Siilinjärven kirkossa

Kirkkomusiikin juhlaa! Pohjois-Savon kanttorit esiintyvät.
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €.

to 29.2. klo 15
Piispa Jari Jolkkonen siunaa Innocumin uudet tilat

Tilaisuudessa Innocumin esittelyä, tilojen siunaaminen, musiikkia ja kahvitarjoilu. Ravintola Lataamo, Innocumin uusi I1-rakennus, Harjamäenraitti 7.

pe 15.3. klo 19
Hiljaisuus puhuu – musiikin ja runon ilta Siilinjärven kirkossa

Jouni Somero

Jouni Somero, piano, Tuula Järvisen runoja lausuu Raija Kilpeläinen-Somero
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €.

su 17.3. Seurakuntavierailu Kallaveden seurakuntaan Petosen seurakuntatalolle

Ennen messua klo 14–16 Mika Kilkki pitää opetusta aiheesta "Kutsuvan ja puoleensa vetävän seurakunnan kasvusuunnat".
Välipalaa ja kahvit klo 16–17.
Kutsu yhteyteen -messu alkaa klo 17 Petosen seurakuntasalissa. Kutsu yhteyteen on vapaaehtoisten kanssa toteutettu matalan kynnyksen messu, jossa ylistystä, rukousta, sana ja ehtoollinen.

Bussikyyti, johon ennakkoilmoittautuminen, lähtee Siilinjärven srk-talolta klo 13.15 ja Vuorelan kirkolta klo 13.30. Paluu Siilinjärvelle messun jälkeen.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Pauli Soranta, pauli.soranta@evl.fi, 044 728 4610.

to 21.3. klo 12
100 sämpyläpussia jaossa Vuorelan kirkolla

Arjen aterian yhteydessä jaetaan 100 sämpyläpussia. Kussakin pussissa on kaksi tuoretta sämpylää, toinen pussin saajalle, toisen saaja vie valitsemalleen henkilölle tervehdyksenä 100-vuotiaalta seurakunnalta.

ti 26.3. klo 19
Hiljaisen viikon konsertti Siilinjärven kirkossa

la 6.4. klo 10–12.30
100x100 askelta Vuorelan kirkossa

Seurakuntatapahtuma kaiken ikäisille: piirileikkejä, kansantansseja ja rukoustansseja sekä keittolounas.

ti 9.4. klo 10
Siilin kirkko -historiateoksen julkistamistilaisuus seurakuntatalon Helmi-salissa

FT Kaija Vuorio ja professori emer. Hannu Mustakallio esittelevät seurakunnan juhlavuoden historiateoksen "Siilin kirkko - Siilinjärven seurakunta 1924-2024".

28.4. klo 15
Koko perheen kevätkonsertti – Hyväntekeväisyyskonsertti Siilinjärven kirkossa

Esiintyjinä Tiina Räsänen, säestää Anssi Huotari sekä Pirjo Tossavainen, säestää Vesa Kajava. Vapaa pääsy, käsiohjelma 20 € hyväntekeväisyyteen lapsiperheiden Viron virkistymismatkaa varten.

su 5.5. klo 10
Seurakunnan 100-vuotisjuhlamessu ja juhla Siilinjärven kirkossa

Siilinjärven seurakunnan 100-vuotisjuhlamessun toimittaa Olli Kortelainen, avustaa Pauli Soranta, kanttoreina Vesa Kajava ja Marjaana Kaisto.

to 9.5. klo 11
Kaiken kansan torimessu helatorstaina

Perinteinen helatorstain torimessu, jonka toimittaa Kaisa Salo ja avustavana pappina Leena Laurinkari. Kanttorina Marjaana Kaisto. Mukana messun toteutuksessa myös seurakunnan lapsikuoro ja lapsityö.

su 19.5. klo 14.30–16
100:n säkeistön kävely Vuorelassa

Lähdemme helluntain messun ja kakkukahvien jälkeen joukolla kävelemään kirkolta, kierrämme Vuorelan alueella ja pysähdymme tasaisin välimatkoin laulamaan suosikkivirsien säkeistöjä (esim. S-marketin parkkipaikka, tori, Kunttarin risteyksen patsas, Kunttarin ranta, Simpan ranta, Paasisalon silta … viimeinen virsi kirkolla).

su 26.5. klo 15
Koko perheen kesäkonsertti – Hyväntekeväisyyskonsertti Siilinjärven kirkossa

Esiintyjinä Heidi Pakarinen, säestää Ossi Jauhiainen. Vapaa pääsy, käsiohjelma 20 € hyväntekeväisyyteen lapsiperheiden Viron virkistymismatkaa varten.

pe 21.6. klo 18
Yhteinen juhannusjuhla Ruokoniemessä

Siilinjärven kirkko Tiekirkkona 24.6.–2.8.

Tiekirkkoon Palasia seurakunnan historiasta -näyttely kirkon kellarissa

Valokuvia, lehtileikkeitä ja esineistöä seurakunnan satavuotisen historian ajoilta. Avoinna lähetyskahvilan aukioloaikoina.

24.–29.7. Siilifolkissa: Kansanlaulukirkko

Seurakunnalla myös oma teltta.

ke 21.8. klo 18–20
Iltatori Siilinjärven torilla

Siilinjärven seurakunta 100 vuotta – iloa eloa valoa. Seurakunnan tori-ilta Siilinjärven torilla: musiikkia, yhteislaulua, toimintaa ja ohjelmaa koko perheelle.

su 18.8. klo 10
Luontomessu Mäntyrannan kesäteatterilla

Siilinjärven kunnan kirkkopyhä. Luomakunnan sunnuntai.

pe 30.8. klo 17–19
Kirkonmäki kuhisee ELOA Vuorelan kirkolla

Perinteinen syyskauden aloitus kirkon pihamaalla yhteiskumppanien kanssa.

su 1.9. klo 10
Perinnemessu kirkossa

Vanhat messusävelmät, vanhan Virsikirjan virret ja vanhan raamatunkäännöksen tekstit.

5.–8.9. Seurakuntamatka Viroon

Kaksi bussia: toinen Tarttoon ja toinen Tallinnaan (perheille).

su 22.9. klo 10
Messu Siilinjärven kirkossa radioidaan YLE1-kanavalle

pe 27.9. klo 18–19
100 enkeliä ja enkelilaulua Vuorelan kirkossa

Pienet ja isot seurakuntalaiset saavat tuoda kotoa enkelin kirkkosaliin Mikkelinpäivän merkeissä. Lauletaan tutuimmat enkelilaulut ja virret.

ma 2.12. klo 17–19
Kirkonmäki kuhisee VALOA Vuorelan kirkolla

Perinteinen adventtitapahtuma on kaikenikäisten joulunodotuksen aloitus.

pe 6.12. Itsenäisyyspäivän juhla ja juhlavuoden kunniaksi ruokailu

seurakunnan 100-vuotisjuhlatunnus