Kaksi iloista lasta istuu tietokoneen äärellä.

Postia perheille

Voit tilata sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta saat tietoa ajankohtaisista lasten ja perheiden tapahtumista sekä puuhatehtäviä, lauluja, leikkejä ja materiaalia kirkkovuoden seuraamiseen kotona.

SYKSYISTÄ ELÄMÄÄ

Miksi muuttuu syksyllä metsä kokonaan?
Matto kirkkaan keltainen pian peittää maan.
Kohta ilman lehtiä on tuo vanha puu.
Maitohorsma korkea hiljaa hapristuu.
Kauas lensi pääskynen kohti lämpöä.
Onneksi on vierellä rakas ystävä.
                                 ( Anne-Mari Kaskinen)

Syksyllä luonto alkaa odottaa talvea ja siellä tapahtuukin monenlaisia muutoksia. Siilit ovat ehkä jo käpertyneet lämpimiin pesiinsä lehtien alle, karhut etsivät metsässä ravintoa ennen talviunille menoa, sammakot ja muut vesieläimet kaivautuvat järvien reunoille talvehtimispaikkoihinsa ja pikku pupujen turkit alkavat muuttua jo valkoisiksi. Osa linnuista jää Suomeen, mutta useat lähtevät muuttomatkalle pois täältä. Syksyn värit loistossaan, metsän eläimet ja muuttolinnut antavat meille kiittämisen aihetta. Oletko samaa mieltä?
Siispä, kiitos Taivaan Isä syksystä.

Lähtekäämme metsään retkelle, hip hei kaikki vaan metsään marssitaan. Yhteistä puuhaa perheille ulkona tästä.

Muistatko Nalle Puhin sadelaulun? Täältä läytyy myös muita syksyisiä leikkejä ja lauluja.

Illat pimenevät ja on aika sytytellä kynttilöitä. Haluaisitko askarrella oman lyhdyn? Ohje löytyy tästä.

Siili syksyisessä lehtikasassa

Anna palautetta