Kaksi iloista lasta istuu tietokoneen äärellä.

Postia perheille

Voit tilata sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta saat tietoa ajankohtaisista lasten ja perheiden tapahtumista sekä puuhatehtäviä, lauluja, leikkejä ja materiaalia kirkkovuoden seuraamiseen kotona.

 

Kesäisiä hetkiä

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon.

 

Mietipäs, mitä kaikkea kesäinen luonto tarjoaa meille ja meidän aisteille. Aloitetaan varpaista. Miltä niistä tuntuu, kun astelet paljain jaloin nurmikolla, hiekalla tai kivikolla? Ruoho tuntuu ihanan pehmeältä ehkäpä hiekka ja pikkukivet hierovat mukavasti jalkapohjiasi. Entä mitä kesä tarjoaa nenällesi? Kukkien, pellon ja metsän tuoksua, puhtaiden mattojen tuoksua. Mitäs korvilla voit kuulla? Käen kukuntaa, sadepisaroiden ropinaa, pörriäisten surinaa. Entä mitä silmät näkevät? Kukkia, perhosia. Pieniä ötököitä ja matoja. Erilaisia lintuja. Tiedätkös muuten miltä kesä maistuu? Maistuuko se mansikalta, jäätelöltä, letuilta ja makkaroilta. Miltähän sinun kesäsi maistuu?

Toivotaan paljon mukavia yhteisiä hetkiä ja muistathan, että Jumalan kämmenellä saamme olla - kesälläkin.

Taivaan Isä, siunaa
meidän kesäloma.
Aivan jokaisella
unelma on oma.

Siunaa kaikki retket,
matkat jotka teen.
Anna ilon kasvaa
joka sydämeen.

(Anna-Mari Kaskinen)

 

Lasten laulussa lauletaan: "Kesällä tongin maa- maa- matoja. Haluaisitko sinä askarrella oman kesämadon tai leppäkertun?

Autolla ajetaan varo-varovasti...matkustatteko te autolla tai jollakin muulla kulkuneuvolla reissuun tai mökille? Täältä löydät lisää matkustusleikkejä ja muita pelejä sekä leikkejä sadepäivän varalle.

Aurinkoista ja mukavaa kesää ihan kaikille niin pienille kuin isoillekin!

Leppäkerttu päiväkakkaralla.

Anna palautetta

lastenohjaaja
Haarahongantie 4
71800 Siilinjärvi