Ihminen pitelee enkelipatsasta kädessään.

Autamme surussa ja kriisissä

Kun suru koskettaa, voi keskustelun tarve olla suuri. Seurakunnan kriisityötä tehdään siellä, missä apua tarvitaan: kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään tai pappiin henkilökohtaista keskustelua varten.

Sururyhmä läheisen menettäneelle

Sururyhmissä jaat surun ja luopumisen kokemuksiasi. Tarjoamme läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua sururyhmään keskustelemaan menetykseen liittyvistä asioista. Ryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa. Ryhmä kokoontuu 5–6 kertaa. Suosittelemme osallistumista ryhmään, kun kuolemasta on kulunut 2–6 kuukautta. Sururyhmiin ovat tervetulleita myös he, jotka eivät kuulu kirkkoon tai joiden omaiset on haudattu muualle.

Kevään 2023 sururyhmä läheisensä menettäneille alkaa Siilinjärven seurakuntatalon kokoushuoneessa, keskiviikkona 1.2. klo 17–18.30, Haarahongantie 4. Ryhmään osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista ja sitoutumista. Ohjaajina ovat diakonian viranhaltijat Anni Korhonen ja Liisa Tiilikainen. Ilmoittautumiset ensisijaisesti iltaryhmään. Jos ilmoittautumisia on paljon, niin järjestämme myös päiväryhmän.

Ilmoittautumiset 24.1.2023 mennessä joko tällä nettilomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse Anni Korhoselle 044 728 4641 tai Liisa Tiilikaiselle 044 728 4645.

Sairastuneelle tai onnettomuuteen joutuneelle

Sairauden tai onnettomuuden kohdatessa tai saattohoidon aikana voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin ja pappeihin. Teemme vierailuja koteihin ja palvelulaitoksiin ja jaamme ehtoollista.

Yhteisön kriisissä mukana

Seurakunnan työntekijöiltä voi pyytää kriisiapua myös yhteisölle, kuten koululle ja työyhteisölle. Ota yhteys kirkkoherraan.

Kriisiapua

Voit olla yhteydessä myös Kuopion Kriisikeskukseen äkillisessä tai pitkittyneessä kriisissä.