Ihminen pitelee enkelipatsasta kädessään.

Autamme surussa ja kriisissä

Kun suru koskettaa, voi keskustelun tarve olla suuri. Seurakunnan kriisityötä tehdään siellä, missä apua tarvitaan: kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa.

Sururyhmä läheisen menettäneelle

Sururyhmissä jaat surun ja luopumisen kokemuksiasi. Tarjoamme läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua sururyhmään keskustelemaan menetykseen liittyvistä asioista. Ryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa. Ryhmä kokoontuu 5–6 kertaa. Suosittelemme osallistumista ryhmään, kun kuolemasta on kulunut 2–6 kuukautta. Sururyhmiin ovat tervetulleita myös he, jotka eivät kuulu kirkkoon tai joiden omaiset on haudattu muualle.

Seuraava sururyhmä

Syksyn sururyhmä kokoontuu Siilinjärven seurakuntatalolla 3.9., 10.9., 17.9., 24.9. ja 22.10. klo 18-20. Ohjaajina ovat diakoniatyöntekijä Raija Hallikainen ja diakoniatyöntekijä Hanna Rasa.

Mikäli sururyhmään tulijoita on riittävästi kahteen ryhmään, niin perustetaan toinen ryhmä, joka kokoontuu päiväaikaan 2.9., 9.9., 23.9., 30.9. ja 7.10. klo 14-16. Päiväryhmän ohjaajina ovat Matti Hoffrén ja diakoniatyöntekijä Seija Tiilikainen.

Sururyhmään ilmoittautumisaika on 1.6.-24.8. Voit ilmoittautua sururyhmään puhelimitse Siilinjärven kirkkoherranvirastoon, joka on avoinna arkisin klo 9-11 ja 12-14. Puhelinnumero on 017 288 4600 tai voit ilmoittautua sururyhmään sähköisesti.

Sairastuneelle tai onnettomuuteen joutuneelle

Sairauden tai onnettomuuden kohdatessa tai saattohoidon aikana voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin ja pappeihin. Teemme vierailuja koteihin ja palvelulaitoksiin ja jaamme ehtoollista.

Päivystävä pappi

Siilinjärven seurakunnan päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 7284 612 ma–su klo 8–20. Päivystävälle papille voi soittaa, jos tarvitsee esimerkiksi kiireellistä keskusteluapua tai ehtoollista tai jos omaiset haluavat järjestää rukoushetken sairaan luona tai läheisen kuoltua. Huomaa, että numeroon ei voi lähettää tekstiviestiä.

Yhteisön kriisissä mukana

Seurakunnan työntekijöiltä voi pyytää kriisiapua myös yhteisölle, kuten koululle ja työyhteisölle. Ota yhteys kirkkoherraan.