Lapsi pitää kahta aikuista kädestä. Henkilöt seisovat tiellä.

Lapsille ja lapsiperheille

Tarjoamme eri-ikäisille lapsille monenlaisia kerhoja, leirejä ja tapahtumia niin seurakunnan tiloissa kuin kouluilla ja muissa paikoissa.

Kerhoissa, leireillä ja tapahtumissa lapsi tutustuu toisiin ihmisiin ja Jumalaan, oppii uusia asioita ja saa hiljentyä. Myös vanhemmat ja muut aikuiset saavat tilaisuuden kohdata muita perheitä ja pohtia yhteisiä kasvatuksen, kasteopetuksen ja arjen kysymyksiä.

Ajankohtaista

Kouluun lähtevien siunaaminen Siilinjärven kirkossa 9.8. ja Vuorelan kirkossa 10.8. ja 11.8.
Kesäretkiä Ruokoniemeen
Iltapäiväkerhoihin ilmoittautuminen - lisätietoja tällä sivulla.
Syksyn päiväkerhoryhmiin voi vielä ilmoittautua

Kirkkosiilin iltasupinat sunnuntaisin

Joka sunnuntai kello 18 julkaisemme lasten ja perheiden lyhyen iltahartauden, Kirkkosiilin iltasupinat, seurakunnan Youtube-kanavalla. Toivomme, että nämä pienet iltahartaudet auttavat elämään todeksi, että emme ole omassa varassamme.

Aikuisen läsnäolo lapsen arjessa on tärkeää. Aikuisen tehtävä on vahvistaa lapsen turvallisuuden tunnetta. Me Siilinjärven seurakunnassa kannustamme perheitä antamaan lapsille rauhallisen iltahetken. Illan rutiini voi olla pieni iltahartaus:

• palava kynttilä kertoo Jumalan läsnäolosta
  • Raamatun kertomus muistuttaa siitä, että Jumalan pitää meistä huolta
  • iltarukous ja iltavirsi rauhoittavat lapsen ja aikuisen mielen.

Iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerhossa koulupäivä jatkuu rauhallisessa ja turvallisessa seurassa toisten koululaisten ja aikuisten kanssa. Kenenkään ei tarvitse olla kotona yksin!

Seurakuntamme järjestää iltapäiväkerhoja Kasurilan ja Toivalan koululla ja Vuorelan kirkolla. Seurakuntamme iltapäiväkerhoissa koululainen saa mukavan ympäristön, turvalliset aikuiset ohjaajat ja mukavaa tekemistä koulupäivän jälkeen. Iltapäivä- eli ip-kerhot on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille. Tätä vanhemmat voivat osallistua kerhoon, jos ryhmiin mahtuu. Kerhot toimivat arkisin koulupäivien jälkeen klo 12–16.30.

Perusopetuksen iltapäivätoimintaan haetaan verkossa Wilma-järjestelmällä.  Lisätietoja seurakunnan järjestämistä iltapäiväkerhoista: Pirjo Ahonen, pirjo.ahonen@evl.fi, 044 7284 662.