Uutislistaukseen

Poikkeusoloissa diakoniatyöntekijät palvelevat vain puhelimitse ja verkossa

Diakoniatyöntekijöiltä voi pyytää keskusteluapua tai taloudellista apua puhelimitse, sähköpostitse tai Facebookissa. 

Seurakunnan diakoniatyöntekijät palvelevat poikkeusoloissa vain puhelimitse (soitot, tekstiviestit, Whatsapp), sähköpostitse ja Facebookin välityksellä (Diakonia Siilinjärvi, yksityisviestit Messengerissä). Yhteydenottopyynnön voi jättää myös seurakunnan verkkosivujen avunpyyntölomakkeella

Diakoniatyöntekijät antavat keskusteluapua ja tukevat taloudellisessa tilanteessa diakoniatyön avustusperiaatteiden mukaisesti. Jos asia koskee taloudellista apua, talousselvitys voidaan tehdä puhelimitse ja maksusitoumus toimitetaan asiakkaalle sovitulla tavalla. 

Diakoniatyöntekijät ottavat vastaan avunpyyntöjä kaikilta Siilinjärven alueella asuvilta henkilöiltä. Työntekijät tavoittaa parhaiten arkisin klo 9–16. Muina aikoina työntekijälle voi jättää yhteydenottopyynnön.

Taloudellisen avun tueksi seurakunta saa EU-ruokaa huhtikuun aikana. EU-ruokakasseja voidaan myöntää maanantaista 20.4. alkaen. Kassin voi hakea ennakkoon sovitun mukaan: ensin tulee soittaa oman asuinalueen diakoniatyöntekijällä. Jonojen välttämiseksi on tärkeää, että yksilöllinen aika sovitaan etukäteen.

Keskusteluapua saa myös päivystävältä papilta (044 7284 612, joka päivä klo 8–20) ja muilta työntekijöiltä. 

Poikkeusolojen käytänteet ovat voimassa toukokuun loppuun saakka. Muutoksista tiedotetaan verkkosivuilla.

Lisätietoja: johtava diakoniatyöntekijä Liisa Tiilikainen, 044 7284 645, liisa.tiilikainen@evl.fi
Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

25.3.2020 09.17