Uutislistaukseen

Neljä paria osallistuu Siilinjärven Hääyöhön

Siilinjärven kirkossa Hääyö järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Kaksi kultasormusta avoimen Raamatun päällä.

Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Siilinjärven ev.lut. seurakunta järjestää Hääyö-tapahtuman Siilinjärven kirkossa kolmatta kertaa torstaina 21.1.2021.

Matalan kynnyksen vihkitapahtuma on kiinnostanut tällä kertaa neljää paria, joista osa vihitään avioliittoon ja osa haluaa kirkollisen siunauksen maistraatissa solmitulle avioliitolleen. 

Tilaisuuden pappeina vuorottelevat Matti Hoffrén ja Pauli Soranta ja musiikista vastaa kanttori Vesa Kajava. Seurakunta tarjoaa pareille ja heidän läheisilleen mahdollisuuden juhlakahveihin. 

Hääyö järjestetään Siilinjärvellä nyt kolmatta kertaa. Aiemmin vihkitapahtuma on järjestetty syyskuussa 2019 ja helmikuussa 2020. Pieniä kirkkohäitä halutaan järjestää myös poikkeusaikoina, vaikkakin tämän vuoden vihkitapahtumaan osallistuu vähemmän pareja kuin edelliskerroilla. Hääyö yhdistää vihkimisen vaivattomuuden ja juhlavuuden. 

Vaikka suosituinta häiden aikaa on kesä, erityisesti pieniä häitä parit haluavat järjestää myös muina vuodenaikoina niin kirkossa kuin esimerkiksi lapsen kasteen yhteydessä kotona. Tämän vuoden kesä-elokuuksi Siilinjärven kirkon on vihkikirkokseen varannut 12 paria. Viime vuosina Siilinjärven seurakunnan jäsenien avioliittoja on vuosittain solmittu 60, joista puolet oli kirkollisia vihkimisiä.

Lisätietoja: Siilinjärven Hääyön pappi Matti Hoffrén, 044 7284 603, matti.hoffren@evl.fi

Hääyö-tapahtumat Suomessa Hääyö-sivustollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

2021-01-15 10:44:00.0