Hautausmaakävelyt kesällä 2021

Viime kesänä aloitetut säännölliset, teemalliset ja ohjatut hautausmaakävelyt Viinamäen hautausmaalla jatkuvat tänä kesänä. Ohjaajana toimii paikalliseen henkilöhistoriaan perehtynyt seurakunnnan nuorisotyönohjaaja Kari Kolehmainen, joka vapaa-aikoinaan toimii sukututkijana ja henkilöhistoriikkien kirjoittajana.

Traagiset ja erikoiset tarinat
keskiviikkona 7.7. klo 18–19.30

Opettajia eri puolilta pitäjää 
keskiviikkona 21.7. klo 18–19.30

Taiteilijoita ja kulttuurivaikuttajia 
keskiviikkona 4.8. klo 18–19.30

Isäntiä ja emäntiä 
torstaina 5.8. klo 18–19.30


Taustatyötä kävelyjä varten ovat vuosien ajan tehneet kotiseutuaktiivit toimittajat Ulla Kentta-Kohtala ja Matti Juusela sekä historian lehtori Aira Roivainen. Kävelyjen tarinoita on koottu paikallislehden arkistosta ja julkaistuista muistokirjoituksista sekä kylien että sukujen historiikeista. Erityisen paljon historian lehtori Aira Roivainen on koostanut paikallishistoriaa kirjoittamiinsa blogeihin, joista olen saanut materiaalia tarinoihin. Myös kävelyillä olleilta paikkakuntalaisilta on saatu kokemus- ja muistitietoa tarinoihin lisäväriä antamaan.

"Viime kesänä pidetyt hautausmaakävelyt saivat paikalla olleen yleisön vaatimaan lisää tällaista ja tuli kyselyjä miksei tästä ja tästä kerrottu tarinaa. Tämän myötä tarinoitten koostajana sain sitten kysellä läsnäolevilta keitä mainitut haudassalepäävät olivat ja siten sain myös kuulla tarinoita, joitten pohjalta piti aloittaa kirjoittaa uusia teemoja avaten kyseisten henkilöiden tarinaa", kertoo hautausmaakävelyjen ohjaaja Kari Kolehmainen.

 

Koronatilanteen takia muutokset kesän 2021 kävelykierroksiin ovat mahdollisia. Muutostiedot päivitetään tälle sivulle ja tapahtumakalenteriimme.

Isomman muistomerkin sivuilla on pienempiä hautalaattoja.