Päivitetty 4.1.2022

Koronapandemian vaikutukset seurakuntamme toimintaan

Pyrimme kaikessa toiminnassamme ehkäisemään koronatartuntoja. Noudatamme viranomaisten antamia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä. 

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voidaan ottaa 1/3 kirkkotilan maksimiosallistujamäärästä, jos tilaisuuteen osallistuu yli 50 henkilöä. Osallistujamäärä on siis enintään 183 henkilöä Siilinjärven kirkkoon ja 58 henkilöä Vuorelan kirkkoon. Koronapassia ei tarvita jumalanpalveluksissa eikä kirkollisissa toimituksissa (mm. häät, hautajaiset, kasteet). 

Seurakunnan tiloja voi edelleen varata yksityistilaisuuksiin, esim. muistotilaisuuksiin tai perhejuhliin. Seurakunnan tiloissa seurakunnan tai muun järjestäjän järjestämiin avoimiin yleisötilaisuuksiin ja yksityistilaisuuksiin voi kokoontua enintään 50 henkilöä. Turvavälistä ja ohjeistuksesta vastaa aina tilaisuuden järjestäjä.

Rajoituksia toiminnassa

Kuorotoiminta on tauolla 26.1.2022 saakka.

Lapsi-, nuoriso- ja rippikoulutoiminnassa liitytään Siilinjärven kunnan kasvatus- ja koulutoimen voimassa oleviin käytäntöihin. Mikäli peruskoulut toimivat lähiopetuksessa, nuorten ryhmät ja rippikouluryhmät voivat kokoontua terveysturvallisuutta noudattaen

Päiväkerhot toimivat kunnan varhaiskasvatuksen mukaisesti. Seurakunnan iltapäiväkerhot toimivat kunnan perusopetuksen mukaisesti. Perhekerhot ja Kahvila Kupponen ovat tauolla 20.1.2022 saakka. Lasten syntymäpäiväjuhlat Kakarakestit 3.2. ja 9.2. siirretään myöhempiin ajankohtiin, tästä lisätietoja antaa lapsityönohjaaja Virpi RissanenLinkki avautuu uudessa välilehdessä. 

Aikuisten kokoavaa toiminta eli esim. aikuisten kerhot, piirit ja jumpat ovat tauolla 13.1. saakka. Tästä poikkeuksena sururyhmä, joka alkaa sovitusti helmikuussa. Arjen aterioita ei järjestetä tammikuussa.
Raamattuluentosarja 17.1.–28.3.2022 maanantaisin klo 18.30-20 Isossa salissa toteutetaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset voimassa edelleen

Suosittelemme noudattamaan viranomaisten ohjeita koronaturvallisuudesta:

  • käytä maskia
  • huomioi turvavälit
  • huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta
  • muista koronarokotukset
  • osallistu vain terveenä


Asiointi seurakuntatoimistossa klo 9–11 ja 12–14 paikan päällä, puhelimitse ja sähköpostilla:
017 288 4600Linkki avautuu uudessa välilehdessä siilinjarven.seurakunta@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Linkkejä

Lue Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös 30.12.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Suositus kasvomaskien käytöstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnan tapahtumakalenteri verkossa

Tutustu tiloihimmeLinkki avautuu uudessa välilehdessä – varaa juhlatila tai tarkista tilakohtainen enimmäishenkilömäärä

Ohje tartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien yhteydessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä