Pääsiäinen seurakunnassamme

Tänä vuonna pääsiäistä vietetään huhtikuussa 5.-13.4.2020. Pääsiäistä kohti kuljetaan paastonaikana helmikuun lopusta alkaen. Paastonaikana voit lukea viikoittain tuoreen hartaustekstin verkkosivultamme. 

Jumalanpalvelukset ja hiljaisen viikon ohjelmaa Youtubessa

Yhteiskunnan poikkeustilan johdosta seurakunta ei tänä pääsiäisenä kokoonnu kirkkoon viettämään pääsiäistä. Sen sijaan julkaisemme jumalanpalveluksemme Youtube-kanavallamme sunnuntaisin klo 10 sekä joka päivä kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään. Samalla kanavalla pääset hiljaislla viikolla kuuntelemaan hiljaisen viikon musiikkia ja osallistumaan pieneen hiljaisen viikon vaellukseen (video julkaistaan keskiviikkona 8.4. klo 16).

Palmusunnuntai, kiirastorstai ja muut pääsiäisen pyhät

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja huippukohta. Pääsiäisjakson aikana seurataan Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita ja ylösnousemusta. Pääsiäisen viettoon liittyy monta merkittävää kirkkopyhää. Pääsiäisen vietto alkaa virpomisesta tutusta palmusunnuntaista ja jatkuu toiseen pääsiäispäivään saakka. Lue lisää pääsiäisen pyhistä.

YouTube-video

YouTube-video

YouTube-video

 

Paasto ja Ekopaasto

Paasto edeltää suuria juhla-aikoja. Paaston avulla ihminen tavoittelee mielenmuutosta ja keskittyy olennaiseen. Osallistuminen paastoon on aina vapaaehtoista. Paastonaikana elämä yksinkertaistuu: syödään eri lailla, hidastetaan vauhtia ja hiljennytään.

Kristillinen paasto muistuttaa siitä, kuinka Jeesus valmistautui jumalalliseen tehtäväänsä rukoilemalla ja paastoamalla ruuasta. Lue lisää kristillisestä paastoperinteestä.

Paastonaikaa voi viettää myös ekopaastona. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Ekopaasto-kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Tänä vuonna Ekopaaston teemana on vaatteiden vastuullisuus. Lue lisää sivulta Ekopaasto.fi.

YouTube-video

YouTube-video

YouTube-video

Pajunoksa ihmien kämmenellä, oksassa kaksi pajunkissaa.
Kirkon kuvapankki / Mikaela Lax