Iltamessu

Vuorelan kirkon kirkkosali

Kynttilänpäivä. Kristus, Jumalan kirkkauden säteily.

Opetuspuhe: Olli Kortelainen. Illan emäntä: Auli Kela. Kanttorina Airi Heiskanen. Lapsille pyhäkoulu. Messun jälkeen puurobaari tuttuun tapaan.

"Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi,
jonka olet kaikille kansoille valmistanut:
valon, joka koittaa pakanakansoille,
kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille."

Näin julisti vanha Simeon nähtyään Jeesus-lapsen Jerusalemin temppelissä. Simeonin sanat sisältävät ohjelmajulistuksen. Jeesuksen oma missio rajoittui juutalaisiin, mutta sen jälkeen evankeliumi välittyi pakanoillekin. Pelastus kuuluu kaikille kansoille.

Mihin me nykyajan kristityt oikein pohjaamme oman vakaumuksemme? Mikä on uskomme ydin ja keskeisin sisältö? Mikä on tuo Jeesuksen ihmiskunnalle tuoma pelastus? Miten hurskas ihminen elää osana tämän päivän seurakuntaelämää ja yhteiskuntaa? Mitä tämän päivän kristitty voi sanoa Jumalasta? Tule kynttilänpäivän iltamessuun Vuorelan kirkkoon yhdessä pohtimaan näitä asioita.

Kolehti: Yhteisvastuukeräykselle, joka toteutetaan teemalla: Vanhemmuuden tukeminen