Uutislistaukseen

Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2. helmikuuta. Siilinjärven seurakunta järjestää avauspäivänä kaksi infotilaisuutta.

Nainen kädessään Yhteisvastuukeräyksen lipas.

Kuva: Yhteisvastuu / Katja Tähjä

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2. helmikuuta. Tänä vuonna Yhteisvastuuta kerätään vanhemmuuden tueksi.

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä.

Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Toisaalta vanhempien stressiin liittyvät tutkimukset osoittavat, että sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Siilinjärven seurakunta järjestää Yhteisvastuukeräyksen infotilaisuudet sunnuntaina 2.2. klo 11.30 Siilinjärven seurakuntatalon Päätysalissa (Haarahongantie 4) ja klo 16 Vuorelan kirkolla (Rissalantie 2).

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen, ja puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen. Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

Vuonna 2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Yhteisvastuu-tapahtumia Siilinjärvellä

Keräyksen aloitusmessu 2.2. Siilinjärven kirkossa. Saarnatallenne YouTubessa.
Lipaskeräys S-marketeissa vk 6–8, isoset kerääjinä asuinalueilla 12.3. ja 18.3.
Vanhemmuuden illat Siilinjärven Perheentalolla 6.2. ja 12.3.
Ystävänpäivän illallinen Siilinjärven seurakuntatalolla 14.2.
Laskiaistapahtuma Vuorelan kirkolla 23.2.
Haastehiihto golfkentän maastossa 20.3. (säävaraus) Hiihto peruttu lumitilanteen johdosta.
Bach to You -konsertti Siilinjärven seurakuntatalolla 22.3.
Kirkonmäki kuhisee ILOA Siilinjärven seurakuntatalolla 5.4.
Vappumyyjäiset Siilinjärven seurakuntatalolla 30.4.
Arjen Ateriat kuukausittain Siilinjärven seurakuntatalolla ja Vuorelan kirkolla

Lisätietoja: keräyspäällikkö Siilinjärvellä, johtava diakoniaviranhaltija Liisa Tiilikainen, liisa.tiilikainen@evl.fi, 044 7284 645

yhteisvastuu.fi


Lisätty aloistusmessun 2.2. perään saarnatallenteen linkki. Hiihto peruttu, 11.3.

27.1.2020 11.18